potpisan Ugovor

PODRŠKA MURID-u Međimurska županija financira ranu intervenciju u djetinjstvu s 350.000 kn

Ugovorom Međimurska županija petu godinu zaredom nastavlja financirati socijalne usluge rane intervencije

Danas je u prostorima MURID-a u Čakovcu potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje socijalne usluge rane intervencije. Vrijednost ugovora iznosi 350.000 kuna, a njime Međimurska županija petu godinu zaredom nastavlja financirati navedene aktivnosti.

Direktorica MURID-a Silvija Pucko istakla je kako udruga unatrag pet godina prima i sredstva iz državnog proračuna, te naglasila važnost ugovora s Međimurskom županijom.

– To nam omogućava da na području sjeverozapadne Hrvatske uslugu rane intervencije tjedno pružamo za više od 150 korisnika. Djeca ovdje polaze različite programe od polusatnih do onih koji se odvijaju na bazi od 20 sati tjedna, dakle u intenzitetu poludnevnog boravka čime su obuhvaćena, prije svega, djeca s komunikacijskim poteškoćama i poteškoćama iz spektra autizma. Drago mi je što se kvaliteta rane intervencije kontinuirano podiže, pogotovo u našoj županiji, što je prepoznato na razini cijele regije i u tome su nam sredstva koja dobivamo od županije iznimno važna, rekla je Pucko.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je da se potpisivanjem ugovora želi izraziti snažna podrška cjelokupnom sustavu rane intervencije koji bi, po njegovom mišljenju, trebao biti civilizacijski standard.

– U Hrvatskoj se rana intervencija još uvijek smatra nadstandardom, a mi ne želimo da to i u Međimurju bude tako. Želimo da kod nas to bude sustavno riješeno za svu djecu koja imaju takvu potrebu, a na nama je da kao zajednica pomognemo struci i volonterima u osposobljavanju te djece za što bolje uključivanje u odgojno-obrazovni proces. Pohvalno je što MURID provodi čitav niz različitih programa na sve širem prostoru, pa su nedavno otvorili svojevrsnu ispostavu u Murskom Središću, čime su i roditelje iz tog dijela županije rasteretili dijela troškova. Kao županija poticati ćemo otvaranje sličnog prostora i u donjem Međimurju, najavio je župan Posavec.

Pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač rekla je kako su briga o djeci i starijim osobama te pomoć osobama s invaliditetom temeljne odrednice županijskog zdravstvenog i socijalnog plana-

– Apeliram na udruge civilnog društva koje se bave pomaganjem potrebitima da u svojem djelovanju obavezno konzultiraju struku. Murid to uspješno radi što potvrđuju njihovi rezultati na domaćem i međunarodnom planu, poručila je Tošić-Grlač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije