Vidovski zlatari kupuju mobilnu kućicu

Članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca okupili su se na masovnom sastanku koji je organiziran povodom blagdana svetog Nikole. Predsjednik kluba Nenad Lukša rekao je kako je sv. Nikola, između ostalog, zaštitnik pomoraca, ali i nautičara jer puno vremena provode na vodi.

Bila je ovo prigoda da se članstvo upozna s planovima kluba. Lukša je spomenuo inicijativu da klub kupi mobilnu kućicu koja bi bila njihov dom. Ideju je članstvo podržalo, a predsjedništvo će prikupiti ponude i izabrati najpovoljniju. Prema riječima predsjednika nautičari bi sami financirali kupnju drvenog objekta veličine 16×6 metara natkrivenog prostora koji bi prema procjenama trebala najviše stajati 50 tisuća kuna.

Općina Donji Vidovec osigurala bi teren, a pokretna kuća bi se prema potrebama mogla seliti. Izdvojio je dvije akcije prikupljanja starog željeza gdje su Vidovski zlatari zaradili 32 tisuće kuna te imaju mogućnosti ići u takav projekt. Tisuću kuna uplatili su na račun tamošnje Župe, a u planu imaju još jednu akciju koja bi se trebala održati na proljeće iduće godine.

Na sastanku je dogovoren datum održavanja godišnje skupštine koja će biti 2. veljače 2013. Za 23. prosinca u 14 sati najavljen je dolazak Djeda Mraza s čamcem, i to ne jednog nego više njih. Djedice će doploviti s čamcem punim darovima što će podijeliti mališanima kod dravskog mosta. Isto tako, zaključeno je da se u suradnji s mjesnim udrugama i Općinom krene u organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom i to u Sportskom parku Kalanica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije