Kako žive međimurske srednje škole?

Dana 19. studenog 2012. godine održana je sjednica skupštinskog Odbora za financije i proračun na kojoj je donijet zaključak da sve srednje škole kojima je Međimurska županija osnivač dostave podatke o financijskom poslovanju za razdoblje od 01.01.2012. do 31.10.2012. godine, a sve polazeći od obveza Županije koje proizlaze iz odredbi Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Zakona o ustanovama, radi sagledavanja stanja u školstvu i poduzimanja mjera za poboljšanje postojećeg stanja.

Sredstva koja Međimurska županija transferira školama, a sve u skladu s dobivenim decentraliziranim sredstvima i raspodjelom od strane Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, nisu dostatna za pokrivanje materijalnih i troškova energenata (zbog trošenja sredstava iznad minimalnog standarda predviđenog odlukama Vlade).

Srednja škola Prelog naplatom potraživanja smanjiti će manjak prihoda, ali proračunsku godinu 2012. završiti će s neznatnim manjkom prihoda nad rashodima, ali će navedeni manjak pokriti s viškom iz prethodnih godina.

Gimnazija Čakovec naplatom potraživanja smanjiti će manjak prihoda, ali proračunsku godinu 2012. završiti će s neznatnim manjkom prihoda nad rashodima, ali će navedeni manjak pokriti s viškom iz prethodnih godina.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec naplatom potraživanja (potraživanja za dvorane i za investicijsko održavanje) proračunsku godinu završiti će s viškom prihoda te će pokriti i manjak iz prethodnih godina.

Tehnička škola Čakovec navedeni višak će uvećati i naplatom potraživanja po IPA projektu, završiti će proračunsku godinu s viškom prihoda te će pokriti manjak iz prethodnih godina.

Gospodarska škola Čakovec naplatom potraživanja po IPA projektu završiti će proračunsku godinu s viškom prihoda i na taj način moći će podmiriti sve obveze.

Graditeljska škola Čakovec proračunsku godinu završiti će s viškom prihoda, ali i dalje ostaje uteg za poslovanje škole manjak iz prethodnih godina u iznosu od 1,55 milijuna kuna. Potraživanja iznose 963 tisuće kuna, ali polovica navedenih potraživanja moći će se naplatiti jedino putem tužbi koje su već i pokrenute (ako će biti mogućnosti naplate). Iznos obveza od 1,6 mil kuna i dalje predstavlja ogroman problem za normalno poslovanje škole.

Detalje o svim školama pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije