O palijativi od srednje škole

EDUKACIJA O PALIJATIVI Učenici Srednje škole Čakovec učili kako komunicirati s bolesnicima u teškim situacijama

Renata Marđetko Bermanec, je i predsjednica Udruge pomoć neizlječivima Međimurske županije. Izrazila je radost što se mladi ljudi zanimaju za bolesnike 'kojima je život okrenuo leđa'

U subotu  23. studenog je učenike zdravstvenog smjera Srednje škole Čakovec posjetila Renata Marđetko Bermanec, magistre palijativne skrbi, koordinatorica za palijativnu skrb u Međimurskoj županiji. Posjetila ih je u sklopu njihovog  fakultativnog predmeta Osnove palijativne skrbi koji vodi Brigita Prstec, mag.med.techn., a za koji je interes iskazalo 14 učenika, koji trenutno polazi predmet. 

Učenici su imali prilike “iz prve ruke” čuti koji su to konkretni problemi s kojima se susreće obitelj palijativnog bolesnika te kako komunicirati sa bolesnicima i obitelji u teškim situacijama. Odrađena je radionica: Kako prepoznati palijativnog bolesnika u korištenju SPICT alata za indikatore palijativne skrbi.

Buduće medicinske sestre i tehničari zasigurno će nakon odslušanog predmeta imati više znanja, ali i hrabrosti pristupiti palijativnom bolesniku i obitelji te biti biti korisni članovi naše zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije