Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Mlado Međimurje u Čakovcu: Evo kako izgleda prvi dan martinjske proslave
Miroslava Novak Hranjec

MARTINJSKA VESELICA POD ŠATOROM

FOTO Mlado Međimurje u Čakovcu: Evo kako izgleda prvi dan martinjske proslave

Deset međimurskih vinarija na Trgu Republike u Čakovcu pod projektom Mlado Međimurje pod velikim šatorom uživaju s posjetiteljima u dvodnevnoj martinjskoj proslavi

Danas, 8. studenog otvorila su se vrata u 17 sati, a navečer posjetitelje zabavlja Edi Maružin iz Gustafa sa svojim bendom Banditi.

U subotu se martinjski šator otvara u 10 sati ujutro, a za dobar štimung bit će zadužen Privatt bend. Oba dana martinjska veselica traje do 1 sat iza ponoći.

U velikoj fotogaleriji snimili smo odmah na otvorenju kad su ljudi još pristizali. Pogledajte kako prolazi prvi dan.

Mlado Međimurje u Čakovcu, 1. dan Fotogalerija

U martinjskom šatoru očekuje vas i vrhunska gastronomija. Jela se pripremaju na tradicionalni i moderni način i to od ruku vrhunskih kuhara. Marko Palfi, najpoznatiji chef kuhinje u Međimurju priprema će street food varijante tradicionalnih martinjskih jela i to Black Dog (hot dog sa krvavicom, dinstanim zeljem i restanim krumpirom), burger od bunceka i hrena te štrudlu od patke s mlincima. U ponudi su i jela tradicionalne međimurske kuhinje koju pripremaju chefovi čakovečke Pizzerije Špizza Boris Pintar, Dominik Knezić i Nino Purić koji pripremaju krvavice, pečenice, restani krumpir i dinstano zelje. 

Projekt Mlado Međimurje nastao je po uzoru na svjetski poznate vinske regije Austrije i Francuske, gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe, svoja mlada vina berbe 2019. godine predstavilo je čak deset vinarija - Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat, Jakopić, Knechtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić.

Vina koja međimurski vinari donose u Čakovec su mlada, živahna, lepršava sa naglašenom mineralnosti te nižim postotkom alkohola. Ova su vina proizvedena od sorti rizvanac, silvanac zeleni, sauvignon, chardonnay, muškat žuti, pinot bijeli i pinot sivi. Ove godine najbolje Martinje u Međimurje je u Čakovcu! 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!