MEF: Veliki Grand Prix osvojio Bojan Jambrošić

S pjesmom “Sve oko nje” Čakovčanin Bojan Jambrošić pobijedio je na domaćem terenu, na jubilarnom 10. MEF-u. Skladbu s kojom je osvojio Grand prix napisao mu je Ante Pecotić. U dvorani Graditeljske škole izvedeno je 20 skladbi. Prema ocjenama slušatelja i radijskih urednika, najbolju pjesmu imala je Neda Ukraden.


Nastupili su i Mirko Švenda Žiga, koji je dobio posebnu nagradu stručnog žirija za ukupan glazbeni dojam, Karma, Zvone Bohem & Mr. Marc’o, Rajko Suhodolčan sa skladbom “Kit na kredit” i drugi. Igor Baksa je za svoju pjesmu “Bar ovih pet minut” osvojio posebnu nagradu stručnog žirija za međimurski izirčaj. Najbolja debitantica je Gordana Ivanjek, a najbolji nastup imala je Ilijana Jerković. Ivana Marić nagrađena je za interpretaciju, Igor Brešan za tekst, Toni Eterović za glazbu, a Marin Seko za aranžman.

Izvođači koji su nastupili uz pratnju festivalskog orkestra Damira Rodigera pred mnogobrojnom publikom: Neda Ukraden, Bojan Jambrošić, Igor Brešan, Zoran Jelenković, Karma, Mirko Švenda – Žiga, Zvone Bohem & Mr. Marco, Igor Baksa, Rajko Suhodolčan, Ivana Marić, Alen Bićević, Dora Bačić, grupa Banana & Juraj Galina, Gordana Ivanjek, Ivana Brkašić, Tajana Toplek & Zvučni zid, Ilijana Jerković, Marko Tomasović, Miroslav Evačić & Matija i Jerko Fabić.

Organizatori najavljuju da će dio prihoda od prodaje ulaznica ići Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, a pomoći će se i unesrećenima u poplavi u Pušćinama. Uz Mateju Goščiej, festival je vodio i meteorolog Zoran Vakula.

Galeriju sliku sa ovogoodišnjeg MEF-a pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije