Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

U ponedjeljak, 3. prosinca u vremenu od 10 do 12 sati, Udruga tjelesnih invalida Međimurja javnom akcijom na Trgu Republike u Čakovcu obilježit će Međunarodni dana osoba s invaliditetom.

U Hrvatskoj je oko 430 tisuća osoba s invaliditetom što čini oko 10% stanovništva. Zajedno sa svojim članovima obitelji čine barem jednu trećinu stanovništva koji su povezanih s invalidnošću. Osobe s invaliditetom iz osobnog životnog iskustva znaju kako se krše njihova prava i kako ih se može zaštititi te ističu kako od države i društva ne traže socijalnu pomoć i sažaljenje već poštivanje osnovnih ljudskih prava.

Posebno ističu pravo na pristup svim ustanovama bez arhitektonskih barijera, školovanje u redovnom sustavu obrazovanja iz kojega su dosad bili najčešće isključeni te pravo na zapošljavanje. Javnom akcijom žele osvijestiti javnost o prisutnosti osoba s invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici, na njihova prava i potrebe kao jednakovrijednih članova društva.

Pozivaju vas da ih posjetite nas na štandu koji će biti postavljen na Trgu Republike i na taj način osobama s invaliditetom pružite podršku. Javna akcija bit će organizirana u sklopu projekta “Sigurni koraci k očuvanju zdravlja” koji financijski podupire Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije