Projekcija filmova uz Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a

Projekcije filmova o spolno reproduktivnom znanju i diskusija na tu temu održat će se 3. prosinca u 16 sati u dvorani udruge Autonomni centar – ACT na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu.

Udruga Autonomni centar – ACT i Udruga Zora će ovom projekcijom edukativnih filmova o spolno reproduktivnom zdravlju zajednički obilježiti Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a koji se svake godine u svijetu tradicionalno obilježava 1. prosinca. Prikazati će se tri filma.

Film “Ti & ja- educirajmo se zajedno” je film Udruge Zora za mlade koji progovara o mitovima o spolno reproduktivnom zdravlju u koje mladi vjeruju i zbog koji se, ni ne znajući, dovode u opasne situacije. Film “Jutro poslije” u produkciji Fade In-a je namijenjen adolescentskoj populaciji te mu je svrha osvijestiti mlade o rizicima i posljedicama neodgovornog spolnog ponašanja, naravno, bez moraliziranja i osuđivanja.

Treći film “10 minuta za HIV” govori o virusu humane imunodeficijencije, kako se testirati, kako živjeti s njim te  kako se on liječi.  Cilj ovih projekcija je  podizanje svijesti zajednice, posebno mladih o HIV infekciji,  razumijevanje za oboljele od AIDS-a te potrebu razvijanja obrazovnih i preventivnih inicijativa.

Na projekciji filmova dijelit će se i edukativni materijali o HIV/AIDS-u te spolno prenosivim bolestima. Svi zainteresirani mogu se pridružiti projekciji filmova i diskusiji koja će uslijediti nakon prikazivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije