PAMETNE NARUKVICE ZA MEĐIMURCE

CENTAR ZA POMOĆ U KUĆI Za 17 korisnika osigurane pametne narukvice koje prikupljaju korisne podatke

Zagrebački startup Silver Monitor, jedan od ovogodišnjih dobitnika potpore programa 'Pokreni nešto svoje', prije više od mjesec dana krenuo je s pilot testiranjem svojih pametnih narukvica.

Partner im je Centar za pomoć u kući Međimurske županije, čiji korisnici imaju prilike nositi i koristiti ovakav tip inovativnih i tehnološki naprednih proizvoda.

– Proteklih dana započela je druga faza testiranja koja traje mjesec dana te je odabrano drugih 17 korisnika/ica koji imaju prilike isprobati pametnu narukvicu. Na području Republike Hrvatske u svakoj fazi testiranja ima prilike sudjelovati 50-ak osoba.

U svakoj od 5 faza testiranja, koje će trajati do kraja prosinca, ima prilike sudjelovati 17 osoba s područja Međimurske županije. Pametna narukvica Silver Monitor prikuplja biometrijske podatke korisnika/ica, a prate se krvni tlak, otkucaji srca, padovi, mobilnost i slično, uz uključeni sustav alarmiranja. Podaci se spremaju u sustav gdje se analiziraju te kasnije šalju na uvid ovlaštenim zdravstvenim stručnjacima i članovima obitelji.

Od siječnja 2020. jedna od novih usluga Centra za pomoć u kući Međimurske županije biti će i korištenje pametne narukvice za starije osobe – ističe ravnateljica Centra za pomoć u kući Lana Zvošec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije