Priznanja i zahvalnice za dugogodišnje darivatelje krvi

U restoranu “Pilka” Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec organiziralo je podjelu priznanja za darivatelje krvi koji su dio sebe nesebičnodarivali i to za žene koje su krv darivale 35 i više puta, te za muškarce koji su krv darivali 50 puta i više.

Tako su za 35 puta darovanu krv mali srebrni znak priznanja i zahvalnicu primile su: Željka Babić iz Čakovca, Antonija Hančić iz Ivanovca, Marina Oto iz Preloga, Katarina Radek iz Savske Vesi, Vera Valpotić iz Selnice, Barbara Zadravec iz Brezja, te Đurđica Zver iz Strahoninca.


Za 55 puta darovanu krv veliki srebrni znak priznanja i zahvalnicu primile su:
Spomenka Dobranić iz Nedelišća, Jožica Kovačec iz Novog Sela Rok, Barbara Lovrek iz Donjeg Vidovca, Mira Žnidarić iz Čakovca, te Magdalena Markan i Terezija Tilošanec obje iz Kotoribe.

Za 50 puta darovanu krv mali srebrni znak i zahvalnicu primili su: Ivan Branilović iz Pušćina, Ivan Fic iz Lopatinca, Marijan Kolar iz Novog Sela Rok, Dragutin Baumhak i Ivan Krajner iz Šenkovca, Josip Merkač – Hudopisk iz Domašinca, Dragutin Kovačić iz Male Subotice, Tihomir Krušelj iz Cirkovljana, Milenko Novak iz Vučetinca, Petar Pajnogač iz Nedelišća, Josip Plaftak iz Novog Sela na Dravi, Damir Trupković iz Badličana, Dobriša Zvošec iz Gornjeg Hrašćana, Josip Beti i Dragutin Hozjak iz Preloga, Tihomir Dominić, Zdenko Fegeš, Ivan Grahovec, Zvonko Hajdarović, Željko Levčić i Dragutin Štebih iz Čakovca.

Veliki srebrni znak priznanja i zahvalnicu za 75 puta darovanu krv primili su: Marijan Malek iz Čehovca, Josip Petek iz Pretetinca i Franjo Šela iz Murskog Središća. Zlatni znak priznanja i zahvalnicu za 100 puta darovanu krv primio je Dražen Korent iz Šenkovca. Zahvalnicu za izvanredni uspjeh za 125 i više puta darovanu krv primili su Dragutin Kovač iz Pribislavca i Josip Munđar iz Selnice.

U uvodnom dijelu dobitnicima priznanja i članovima Odbora GDCK Čakovec obratio se predsjednik Mladen Valkaj. Nakon dugo vremena na kojima se nisu pojavili pozvani predstavnici vlasti, svečani skup uveličao je svojim dolaskom dožupan Matija Posavec.

Osim pozdravnog govora, zajedno sa ravnateljicom Nadom Špoljarić i predsjednikom Mladenom Valkajom, sudjelovao je i u dodjeli priznanja darivateljima koji su najviše puta dali krv. Program dodjele vodio je Dejan Buvač, a u prigodnom programu nastupila je Marija Jambrošić i njezin sin Marco Kupper.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije