Svijeće za Vukovar i Škabrnju zapaljene diljem Međimurja

U nedjelju, 18. studenog u Murskom Središću kod spomen piramide Domovinskog rata, Grad Mursko Središće organizirao je paljenje svijeća u spomen žrtvama Vukovara i Škabrnje te u čast oslobađajuće presude za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Okupljenim građanima obratili su se zamjenik gradonačelnika Dražen Srpak i župnik vlč. Tomislav Antekolović koji su ukazali na važnost žrtava Domovinskog rata i na važnost oslobađajuće presude generalima.

Svijeće zapaljene i u Gornjem Mihaljevcu

Hrvatska se sjeća jednoga od najtragičnijih događaja u hrvatskoj povijesti, pada Grada Vukovara, 18. studenoga 1991. godine. Obrana Vukovara najteže je sjećanje na Domovinski rat. Grad je to čije rane sporo zacjeljuju i ostavljaju duboke ožiljke.

 

Na taj isti dan protekle nedjelje u centru Gornjeg Mihaljevca, u organizaciji  Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Gornji Mihaljevec i Općine Gornji Mihaljevec  zapaljene su svijeće povodom 21. obljetnice vukovarske tragedije u znak sjećanja na stradavanja u  Gradu heroju – Vukovaru.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježio HDZ Grada Čakovca

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Gradski odbor HDZ-a Grada Čakovca odao je počast svim žrtvama Vukovara među kojima je živote izgubilo i 10 Međimuraca, 19 ih je ranjeno, 24 su bila u logoru, a jedan se i dalje vodi kao nestali.

U župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa služena je sveta misa koju je predvodio fra Zvjezdan Linić, a potom su zapaljene svijeće i odana počast poginulima kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih u Čakovcu i kod Spomen – zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Međimurja te u nazočnosti brojnih građana svijeće su zapaljene i u Vukovarskoj ulici.

– Današnji dan ponovo nam oživljava sjećanja na one koji su u temelje stvaranja Hrvatske ugradili najvrijednije-svoje živote, a među njima bili su i brojni Međimurci. Ovo su i trenuci koji iznova svake godine otkrivaju i bolne rane njihovih obitelji, prijatelja, suboraca. Zbog mladih generacija koje su rođene u slobodi i miru i zbog nas koji uživamo slobodu Hrvatske ovaj dan svake godine obilježavamo u molitvama i s posebnim emocijama”, rekla je saborska zastupnica i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Čakovec Sunčana Glavak.

U misnom slavlju i povorci sudjelovali su i pripadnici Zrinske garde Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije