U akciji “Pomozi mi prijatelju” skupljeno tri i pol tone hrane

Povodom Svjetskog dana siromaštva, a na inicijativu Udruge “Banka hrane Hrvatska”, Međimurske i Varaždinske županije u subotu je provedena akcija prikupljanja hrane pod nazivom “Pomozi mi prijatelju”.

Ove godine sakupljeno je tri i pol tone hrane na osam lokacija velikih trgovačkih lanaca Kauflanda, Konzuma i Plodina u Čakovcu i Varaždinu koji su pokazali visoku razinu socijalne osjetljivosti, ali i odgovornog korporativnog ponašanja. U oba grada akciji se odazvalo više od četrdeset volontera i veliki broj građana koji su donirali trajne namirnice poput brašna, šećera, riže, trajnog mlijeka, ulja, dječje hrane, tjestenine i konzervirane hrane.

Prikupljene namirnice našim najsiromašnijim sugrađanima biti podijeljene preko župa Sv. Nikole u Čakovcu i Varaždinu te Caritasa Varaždinske biskupije. Ova akcija dokaz je da Međimurci  i sami pogođeni gospodarskom krizom imaju veliko srce i rado pomažu onima kojima je to najpotrebnije kako bismo svi zajedno nadolazeće božićne blagdane dočekali u što sretnijem ozračju. Posebni obol akciji dala su djeca OŠ Draškovec i dječjeg vrtića “Potočnica” iz Male Subotice koji su dokaz da nikada nije prerano za početi se baviti humanitarnim radom.

Banka hrane Hrvatska, Međimurska i Varaždinska županija zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji i sa zadovoljstvom mogu najaviti sljedeću koja će biti održana početkom ožujka 2013. pod geslom “Tvoje malo – nekom puno znači”, uz želju da se što je moguće prije u funkciju stavi i regionalni centar za županije Sjeverozapadne Hrvatske čime bi se osigurala kontinuirana pomoć u hrani najpotrebitijima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije