Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Šesto izdanje Orehijade u Orehovici okupilo ogroman broj posjetitelja
Korina Ban

TRADICIJA, KULTURA I JAVNI ŽIVOT

VIDEO I FOTO Šesto izdanje Orehijade u Orehovici okupilo ogroman broj posjetitelja

'Festival oreha i sega ka kcoj ide', kako nazivaju Orehijadu, ponovo je bila pun pogodak. I ove godine je održana prezentacija i izbor najboljeg orehovca, najboljeg i najljepšeg kolača te najdebljeg oraha

Školska ulica u Općini Orehovica danas je odisala tradicijom, kulturom i javnim životom općine. Održana je popularna tradicionalna manifestacija ‘Orehijada - festival oreha i sega ka kcoj ide’.

U organizaciji Općine Orehovica i Kulturno umjetničkog društva Fijolica, Orehijada je zaživjela 2014. godine te je odlično prihvaćena i prepoznata van općine, ali i Međimurja.

Poludnevni program započeo je u 13 sati predstavljanjem proizvoda lokalnih i regionalnih OPG-ova te udruga koje se bave izradom ručnih radova. Mnogobrojni posjetitelji imali su priliku upoznati javni život i kulturu općine, kušati domaće delicije poput likera, rakija, sireva, bučinog ulja i meda te razgledati ručne radove i proizvode od keramike, metala i drva.

Orehijada u Orehovici okupila ogroman broj posjetitelja Fotogalerija

Aktivnosti manifestacije organizatori su rasporedili u čast ploda oraha, simbola Općine Orehovice pa je tako i ove godine održana prezentacija i izbor najboljeg orehovca, najboljeg i najljepšeg kolača te najdebljeg oraha.

Mimohod izvođača u pratnji Zrinske garde, limene glazbe KUD-a ‘Sloga’, Karlovec Ludbreški, Mažoretkinja Kotoribe i DVD Orehovica, Podbrest i Vularija prethodio je svečanom Međunarodnom susretu folklornih društava.

Susretu su nazočili domaćini i gosti, Kulturno-umjetničko društvo ‘Fijolica’, dječja folklorna sekcija; Kulturno-umjetničko društvo Tančec, Jalševen Nartski, Rugvica; Ženska vokalna skupina ‘Sveti Marko’, Selnica; Hrvatsko kulturno društvo ‘Pomurje’, Lendava; Zlatna Korita; Kulturno-umjetničko društvo ‘Elizabeta’, Jalžabet; Kulturno-umjetničko društvo Belica te Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec.

Uz druženje, zabava će se nastaviti do ranih jutarnjih sati uz Mirka Švendu-Žigu, a kako je bilo na Orehijadi 2019. možete pogledati u našoj fotogaleriji i videu.

Najnovije

Reci što misliš!