Održane edukativne radionice “Osobe. Žene. Prijateljice.”

U četvrtak, 25. listopad završile su edukativne radionice u sklopu projekta “Osobe.Žene.Prijateljice.” podržanog od Švicarske Ambasade u Republici Hrvatskoj. Dvadeset i pet djevojaka i žena sudjelovalo je na ukupno četiri radionice gdje su zajedno učile o suradnji, timskom radu, ženskim pravima, nenasilnoj komunikaciji i osobnom osnaživanju.

Podijelile su mnoga iskustva i na kraju zaključile važnu stvar – o čemu god se radilo, trebaju biti uporne i nikada se ne smiju predati. One će nakon radionice sudjelovati i u radionici izrade foto-stripa o ženskim pravima. Također, sudionice su podijelile znanja o romskoj bajaškoj kao i međimurskoj kulturi i tradiciji kao što su hrana, ples, muzika, jezik, odjeća, zanati i legende.

Tijekom projekta dodatno će se istraživati obje kulture kako bi se sa njima što više upoznale, te kako bi svoju tradiciju i kulturu očuvale od zaborava. Projekt “Osobe. Žene. Prijateljice.” bavi se osnaživanjem djevojaka i žena Hrvatica i Romkinja iz Međimurske županije, u cilju osobnog i grupnog osnaživanja, razumijevanja vlastitih ženskih prava i mogućnosti, suzbijanju diskriminacije i predrasuda.

Ovom prilikom iz Udruge Zora upućuju veliku zahvalu suradnicima Učeničkom domu Graditeljske škole kao i Učeničkom domu Svjetionik za pomoć u provedbi spomenutog projekta i radionica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije