Pripovjedačica bajki u Knjižnici i čitaonici Šenkovec

Knjižnica i čitaonica Šenkovec svake godine različitim aktivnostima obilježava Mjesec hrvatske knjige. Ove godine u posjet su stigli učenici OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca, točnije učenici prvog razreda, 2.a i 2.b s učiteljicama Biserkom, Radojkom i Vesnom

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige započeli su susretom s pripovjedačicom bajki, Jasnom Held iz Dubrovnika koja se ovim zanimanjem bavi od 1994. godine i trenutno je jedina pripovjedačica  bajki i priča u Hrvatskoj. Bajke imaju posebnu vrijednost za razvoj djece, a u današnje vrijeme koje obilježava socijalno otuđenje i tehnološka materijalizacija upravo živa riječ pripovjedača nanovo oživljuje slike iz svijeta bajki u dušama djece.

Učenici su prije ulaska u svijet bajki prvo upoznali nove prostore knjižnice, a nakon toga uronili su u svijet bajki. Izuzetno pažljivo slušali su stare hrvatske bajke koje je Held ispričala na posebno zanimljiv, maštovit i originalan način. Bajke koje ona priča nisu nigdje zapisane već se prenose isključivo usmenom predajom.

Djeca su se puna dojmova vratila u školu, a nekoliko sati kasnije u knjižnici se skupila odrasla publika mještana, koji su imali prilike uživati u nešto ozbiljnijoj tematici bajki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije