Afro-brazilska vještina Capoeira sve popularnija i u Međimurju

Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe, kroz igru u nenasilnom okruženju. Nastala je fuzijom različitih kultura, a razvili su je afrički robovi u Brazilu kao izraz težnje za slobodom.

Njeni afrički korijeni i danas se manifestiraju kroz muziku, pokrete i simboliku u samoj igri. Do danas se razvila u nekoliko pravaca i različitih stilova, no bez obzira na stil, capoeira predstavlja dijalog pokreta, igru nadmudrivanja koja uz ritam i pozitivnu energiju čini svojevrstan ritual modernog doba te vještinu koja razvija cijelo tijelo i briše razlike spola, dobi i rase.

U Međimurju ovu afro-brazilsku vještinu vam predstavlja Udruga Capoeira Amazonas Čakovec sa sjedištem u Belici. Treninzi se održavaju u Društvenom domu na Belici srijedom i subotom u vremenu od 19:30 do 21:00 sat.

Ovim putem sve zainteresirane pozivaju da ih dođete pogledati, upoznate se sa ovom vještinom te im se pridružiti u promoviranju capoeire i brazilske kulture u Međimurju. Sve informacije možete dobiti na  mobitel 099 409 1039 (Ivona Kovačević), na email: cakovec@amazonas.hr, a više o udruzi saznajte na njihovoj web stranici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije