U Muzeju Međimurja otvoren etno dućan “Međimursko blago”

U čakovečkom Starom gradu otvoren je etno dućan “Međimursko blago”, zajednički projekt Muzeja Međimurja i Odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije Međimurske županije.

Posjetitelji Muzeja Međimurja odsad mogu na atraktivnoj lokaciji kupiti suvenire dvadesetak domaćih proizvođača, što je u opisu akcije “Volim domaće” koju podržavaju i ministarstva. U ponudi su rukotvorine od drveta i keramike, bučino ulje, vino i rakije, fotografije, razglednice i drugi zanimljivi predmeti koji će turiste podsjećati na Međimurje. Očekuje se i proširenje ponude.

Projekt je, istaknuto je, jedinstveni model u Hrvatskoj jer povezuje kulturu, gospodarstvo, etnologiju, tradiciju i umjetnost.

– Dućan je pokrenut s ciljem etabliranja malih proizvođača, obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih proizvođača, trgovačkih društava i umjetnika koji se bave izradom ili proizvodnjom tradicijskih međimurskih proizvoda. Ujedno je pokrenut i radi razvoja tržišta tradicijskih proizvoda na području Međimurske županije – kažu u Odjelu za gospodarstvo.

Etno dućan je otvorio međimurski župan Ivan Perhoč. Radno vrijeme je svaki dan od 7 do 15, a subotom i nedjeljom od 10 do 13.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije