U Čakovcu održana radionica “Menadžment volontera”

U organizaciji Volonterskog ureda Međimurja – VUM održana je radionica “Menadžment volontera”. Radionica je održana u četvrtak, 11. listopada u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca, gdje se nalazi i volonterski ured.

Volonterski rad, pored dobre volje volontera, zahtijeva i puno znanja i vještina s područja vođenja volontera te motivacije volontera. Jedan od načina kojim volonterski ured želi organizacijama i institucijama pomoći pri uspostavi i vođenju svojih volonterskih programa jest edukacija o menadžmentu volontera.

Radionica je dio aktivnosti projekta City volunteers, koji je dio IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. Projekt djelomično financira Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Radionica je također dio aktivnosti Programa lokalnog volonterskog centra koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Četrnaest predstavnika organizacija i institucija iz Međimurske i Varaždinske županije na radionici je dobilo uvid u teme poput planiranja uključivanja volontera, volonterskog pravilnika, volonterskog ugovora, opisa radnog mjesta volontera, načina dovođenja volontera te motivacije volontera te načina evaluacije volonterskih programa. Voditeljica radionice bila je Marina Kolar iz udruge Zora.

Cilj Volonterskog ureda Međimurja – VUM je stvoriti bazu volontera i bazu organizatora volontera, međusobno ih povezivati te nuditi edukacije o volonterstvu i upravljanju volonterima. Upravo ovakvim radionicama želja im je povećati broj volonterskih organizacija, poboljšanje postojećih te uvođenje novih volonterskih programa, a sve s ciljem povećanja broja i volontera i organizatora volontiranja te volonterskih akcija.

Volonterski će ured i u budućnosti organizirati slične stručne edukacije za organizatore i za volontere, uvest će održavanje stalnog volonterskog kutka u prostorijama udruge ACT, mjesto na kojem će se volonteri i organizatori družiti, razmjenjivati iskustva, organizirati za njih razna tematska predavanja, te će i na taj način pokušati utjecati na poboljšanje volonterstva u Međimurskoj županiji i šire.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije