U Goričanu upriličen svečani doček za zlatne mažoretkinje

Brojnim odličjima osvojenim na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima do sada,  mažoretkinje iz Goričana dodale su još dva europska – zlato za tradicionalni mažoret ples pobijedivši najbolje europske sastave i ponovo osvojivši titulu prvakinja Europe (!) u toj kategoriji te srebro za solo izvedbu s rekvizitima koje je osvojila seniorka Maja Blažić u konkurenciji od 17 natjecateljica iz Češke, Belgije, Bugarske, Engleske, Francuske, Holandije, Norveške, Rumunjske, Slovenije i Švicarske..

Europsko prvenstvo se održavalo u Selestatu (Francuska) gdje su djevojke iz Goričana boravile od 5-7. listopada ove godine.

U sklopu hrvatske reprezentacije ondje su boravili natjecatelji iz Goričana: Lesinger Sara, Marđetko Josipa, Vadlja Izabel, Stanko Viktorija, Višnjić Lucija, Mesarić Klara, Tisaj Lana, Ribić Ilaria, Bašnec Josipa, Mikec Valentina, Jakšić Ana, Petric Patricija, Horvat Ivana, Horvatić Petra, Mati Tajana, Pongrac Valentina, Jakšić Katarina, Blažek Ivona, Blažić Maja, Vugrinec Petra i Vranešić Tomislav.

– Ponosni smo što smo kao dio hrvatske reprezentacije dostojno obranili boje naše zemlje,prezentirali svoje mjesto i svoju Udrugu. Uspjehu svakako doprinosi jaka logistika-rukovodstvo Udruge i roditelji. Lijepo je doživjeti da u nekoj stranoj zemlji zbog vas svira hrvatska himna i diže se hrvatska zastava, a iza toga stoje brojni sati napornog vježbanja, ali i radost druženja i prijateljstvo – poručuju mažoretkinje iz Goričana.

Pravo iznenađenje je bio vrlo lijep i topao doček koji je Goričan priredio svojim mažoretkinjama na povratku iz Francuske.

– Stoga velika hvala roditeljima, bakama, svim simpatizerima, sponzorima i Općini Goričan, te članovima Puhačkog orkestra Goričan koji su uveličali ovaj, za mažoretkinje veliki trenutak – zahvaljuju se goričanske mažoretkinje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije