Najavljujemo: U Čakovcu zajednička akcija Lidla i Udruge Transplant

Dugogodišnja suradnja trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske udruge Transplant do sada je urodila mnogim hvalevrijednim akcijama. Nakon što je krajem srpnja ove godine odana počast svim darivateljima organa Šibensko-kninske županije i uspješno skrenuta pažnja na važnost transplantacijske medicine, na red je stigao i Čakovec, grad čiji su stanovnici jedni od najbrojnijih donatora organa na području Hrvatske.

S ciljem da se raširi glas o spašavanju života transplatacijom, udruga Transplant i Lidl organiziraju akciju koju će upriličiti u Županijskoj bolnici Čakovec i to u četvrtak, 27. rujna s početkom u 11:00 sati  u parku Županijske bolnice Čakovec (I.G. Kovačića 1e, Čakovec).

Događaj će pjesmom otvoriti Dječji gradski zbor, a zatim slijedi simbolična sadnja Drva zahvalnosti i postavljanje spomen ploče te posjet i donacija Odjelu pedijatrije ŽB Čakovec. Ovu će akciju svojom prisutnošću podržati predstavnici ŽB Čakovec, Grada, Županije, udruge Transplant, predstavnik primatelja organa, Čakovčanin Luka Vugrač te predstavnici Lidla kao partneri akcije.

Luka Vugrač hrabri je sedamnaestogodišnjak koji je prije pet godina počeo svoju bitku s bolešću, da bi prošle godine napokon dobio novo srce i u potpunosti se oporavio. Danas se ponovno bavi sportom, postiže zavidne uspjehe na informatičkim natjecanjima i pomaže rad Transplanta vodeći mladu transplantacijsku skupinu.

Upravo će Luka, uz pomoć Lidlovih zaposlenika, simbolično zasaditi Drvo zahvalnosti u parku čakovečke bolnice – na mjestu gdje je i počela njegova bitka za novi život. Događaj je ovo kojemu je cilj promicanje važnosti darivanja organa, informiranje i edukacija stanovništva, ali ponajviše zahvala mnogobrojnim donorima i članovima njihovih obitelji.

Naime, samo u prvih sedam mjeseci tekuće godine, ukupno je 212 pacijenata dobilo transplantirani organ, a 144 osobe su donirale organe. Hrvatska se tako može pohvaliti velikim uzletom transplantacijske medicine u kojoj je postala regionalni lider.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije