U Donjem Vidovcu ispiraju zlato i “struganjem” osvajaju BMW-e

Donji Vidovec poznat je po tradiciji ispiranja zlata na rijeci Dravi, a odnedavno se o tom međimurskom mjestu pročulo kad je Stanislav Zvošec (59) “zastrugao” svoj drugi BMW putem nagradne igre Hrvatske lutrije – Jurilica.

Stanislava, njegovu suprugu Mariju, djecu Danicu i Kristijana te unuke Doru i Klaru zatekli smo u njihovom dvorištu nakon što je još jedno parkirno mjesto na adresi Ljudevita Gaja 24 zauzeo novi BMW. Svoj prvi BMW 116i dobio je krajem 2010. godine.

– Igre Hrvatske lutrije igram 35 godina. Kad sam na prodajnom mjestu u Donjoj Dubravi na strugalici imao tri BMW nisam vjerovao da sam osvojio auto. Srećku sam pregledao sto puta i kasnije shvatio da sam sretni dobitnik. Kad zajedno sa suprugom odlazim u KLA Osmijeh nikad ne propuštam kupiti srećku. Kad sam dobio prvi auto prijatelji s posla zvali su me na piće u obljižnji kafić. Ja sam ipak radije otišao kupiti srećke i osvojio auto. Oni su spili tri gemište, a ja sam dobil BMW, rekao nam je srećković iz Donjeg Vidovca.

Od 2010. godine vodi evidenciju i do današnjeg dana kupio je 194 strugalice. Među njima bio je i drugi BMW, a srećka je također kupljena u Donjoj Dubravi i to 22. kolovoza. Ovaj put osvojio je BMW 116i s pet vratiju vrijedan 204 tisuće kuna. No, za razliku od prvi puta, sada je bio siguran u taj dobitak, a sreću je odmah podijelio sa svojom obitelji. Na pitanje kako u mjestu reagiraju na njegovu sreću odgovara:

– Na poslu i u selu svašta pričaju. Ima onih koji iskreno čestitaju, a ima onih koji govore loše. Ali, sve je to svima nama dobro poznati međimurski jal. Jedan dobar prijatelj mi je rekao kako mi čestita u svoje ime i u ime onih koji su jalni. Ja se tim pričama ne zamaram jer imam obitelj s kojom ću podijeliti svoju sreću.

Zanimalo nas je koji će od ova dva BMW voziti. Otkrio nam je da će novi zadržati, a “stari” prodati i dobitak podijeliti sa svojim najdražima. Na tatu su iznimno ponosno kćer Danica koja se za koji dan vraća u Australiju gdje živi i sin Kristijan koji sa obitelji živi u Kotoribi.

– Mi smo sretni zbog tate. On je dobar i jednostavan čovjek. Sve ovo dokazuje da treba igrati i da se nikad ne zna kad će se to vratiti. Dogovorili smo se da treći BMW bude bratu Kristijanu, a četvrti moj, rekla nam je kćer Danica.

Sreća je uvijek tu negdje, samo je moramo tražiti. Stanislav je traži u strugalicama i zasada mu to uspijeva. – Rodom sam iz Kotoribe, živim u Donjem Vidovcu gdje sam pronašao sreću u supruzi Mariji, radim u Donjoj Dubravi i tamo osvajam BMW-e. Očigledno je ovo dobitna kombinacija i neću tu stati. Idem dalje strugati… završio je Stanislav. Nek mu je sa srećom!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije