“Vlak budućnosti” na peronu u Kotoribi

Na željeznički kolodvor u Kotoribi 17. rujna stigao je najsuvremeniji nisko podni dizel-elektromotorni vlak koji prati najsuvremenije trendove vlakova današnjice. Vlak je to koji se nama danas čini kao da je to vlak budućnosti koji je izazvao veliki interes mještana.

Kompozicijom do Kotoribe su došli stručnjaci Tvornice željezničkih vagona “Gredelj” Zagreb, gdje je vlak proizveden. Željeznički vagoni su onakvi kakvi su dosada bili nezamislivi u našoj sredini. Visoko komforni koji putnicima pružaju uvjete putovanja koje su do sada mogli samo zamišljati. Svi su oni klimatizirani, svaki kutak kompozicije je pod video nadzorom.

Udobna i komforna sjedala za putnike imaju utičnice za prijenosna računala. U kompoziciji postoji platforma za ulaz s invalidskim kolicima, a vezano uz to postoji sanitarni čvor za invalide. Unutrašnjost sadrži prostor za smještaj dvaju bicikala, a postoji i prostor za smještaj dječjih kolica.

Jednom riječju, vlak pruža sve mogućnosti putnicima svih profila. Vlak će s polazne stanice u Zagrebu kretati u 11,16 sati s dolaskom u Kotoribu u 15,16 sati. Povratak iz Kotoribe je u 16,59, a dolazak u Zagreb u 20,26 sati.

Kao što željeznička pruga Zagreb-Budimpešta, odnosno Čakovec-Kotoriba, u svojoj 153 godine dugoj povijesti ima trenutke koji ulaze u povjesnicu, tako će zacijelo u nju ući i dolazak “vlaka budućnosti” na kotoripsku prugu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije