Vijesti / Društvo
Društvo
Radionica Inovacija poslovnog modela u TICM-u
Lovely Medjimurje

Što je poslovni model i kako ga inovirati?

Radionica Inovacija poslovnog modela u TICM-u

Želite li o inoviranju poslovnog modela učiti od ponajboljeg stručnjaka u Hrvatskoj nemojte propustiti radionicu Inovacija poslovnog modela koja će se održati 15. studenog 2018. godine

Besplatne novine, taksi vožnja za 12 kuna, avionske karte po cijeni autobusnih, pekari bez brašna, banke bez šaltera… nastali su inovacijom poslovnih modela. 

Poslovni model je način na koji poduzeća zarađuju novac i imaju ga svi koji se bave nekom vrstom poduzetničke aktivnosti. Ipak, rijetka su poduzeća koja dubinski razumiju razloge svoje uspješnosti kao i razloge povremenih neuspjeha i koja ciljano inoviraju svoj poslovni model. Želite li o inoviranju poslovnog modela učiti od ponajboljeg stručnjaka u Hrvatskoj nemojte propustiti radionicu Inovacija poslovnog modela koja će se održati 15. studenog 2018. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje d.o.o. na adresi Bana Josipa Jelačića 22b u Čakovcu s početkom u 9 sati.

Radionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom u Rijeci STEP RI, a fokus je na postupcima inoviranja postojećih i izgradnji novih poslovnih modela te dobivanja najnovijih spoznaja o poslovnim modelima. Novi poslovni modeli su poluga inoviranja koja će odrediti 21. stoljeće i u ovom trenutku najsnažniji alat za oživljavanje nekonkurentnih „starih“ djelatnosti.Upravo stoga je inoviranje poslovnih modela prilika za hrvatska poduzeća. Iz perspektive malog tržišta i ograničenih mogućnosti ulaganja, stvaranje novih proizvoda je često „nemoguća misija“, traži velika ulaganja i nepostojeću infrastrukturu za komercijalizaciju. S druge strane, novi poslovni model omogućava zaradu iz koristi koje nastaju na znanju i boljem povezivanju svih aktera na tržištu. 

Predavanje je namijenjeno članovima uprave, poduzetnicima i onima koji to žele postati, osobama zaduženim za razvoj poslovnih procesa te razvoj proizvoda i usluga.

Sadržaj edukacije
- Što je poslovni model?
- Kako analizirati postojeći poslovni model?
- Stvaranje novog poslovnog modela
- Procjena i inoviranje postojećeg poslovnog modela

Predavač Boris Golob, mag. ing., direktor je STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Kao poslovni savjetnik već više od 15 godina radi sa startup-ovima, etabliranim poduzećima i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EU EASME Horizont 2020 SME instrument program.

Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi. Autor je priručnika Inovacija poslovnog modela na kojem se temelji ova radionica. 

Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!