Bistrići i Korpići pobjednici Dječjih ljetnih igara

U subotu je nastavljeno obilježavanje Dana Kotoribe. U jutarnjim satima na polju Mekote održani su Dani polja tikve u organizaciji Sušare Siladi. U poslijepodnevnim satima u sportskoj dvorani održane su Dječej ljetne igre kojima je domaćin bilo Društvo naša djeca.

Tradicionalne igre svake se godine održavaju u drugom mjestu, a u Kotoribu je stiglo pet ekipa sastavljenih od djece u dobi od 9 do 12 godina. U pet zanimljivih igara skakanju u vrećama, nošenju loptice u žlici, vođenju lopte između prepreka, nošenju balona u paru i igri s čepovima, natjecali su se Korpići iz Kotoribe, Krijesnice iz Preloga, Bobice iz Donjeg Mihaljevca, Mangići iz Svete Marije i Bistrići iz Donjeg Vidovca.

Izostali su Dravići iz Donje Dubrave koji su u igrama sudjelovali od samog početka. Bistrići i Korpići skupili su 21 bod i time postali zajednički pobjednici. Drugo mjesto s 14 bodova osvojili su Mangići i Krijesnice, dok su treće bile Bobice. Svi sudionici primili su na poklon majice i punu košaru slatkiša što im je uručila predsjednica društva Marina Dolenec.

U programu su nastupile pjevačica Elizabeta Pongrac i mažoretkinja Ema Zadravec, a igre je vodio Alen Fuš. Istovremeno, na školskom igralištu održane su Općinske igre bez granica. Tu su najbolji bili članovi MNK Kluba 75, drugo mjesto osvojili su košarkaši, a treće vatrogasci. Predstavnici šesnaest općinskih udruga kuhalo je gulaš koji je mještanima besplatno podijeljen. Pokrovitelj ovih manifestacija bila je Općina Kotoriba koja je pripremila nagrade za najbolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije