Mala Subotica: Sat aerobika i vrtićki višeboj za Olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan i ove je godine vrlo aktivno obilježen u  Dječjem vrtiću Potočnica u Maloj Subotici. Već petu godinu za redom zajednički su ga obilježili USR Sport za sve Mala Subotica i DV Potočnica.

Minulog utorka (11.09.2012.) Prvo je održan sat  aerobika na kojemu je sudjelovalo 50 mališana polaznika srednje i starije grupe te njihove odgojiteljice. Djeca su tijekom vježbanja bila vrlo disciplinirana i s veseljem su obavili sve zadane vježbe, a voditeljici aerobika Ljiljani Šipuš, posao je olakšala i činjenica da je u vrtiću dosta djece kojima  ovo nije bio prvi susret sa vježbanjem jer sa svojim mamama često dolaze na satove aerobika u školsku dvoranu.

Nakon dobrog zagrijavanja započeo je vrtićki višeboj, a starijim kolegama pridružili su se i oni najmlađi polaznici vrtića kojima je tada završio podnevni odmor. U tri rekreativne discipline, prilagođene uzrastu vrtičke djece, natjecala su se 63 mališana i to u tri grupe.

Najmlađi polaznici –  cvjetići (11 sudionika) natjecali su se u gađanju loptom gdje je prvo mjesto osvojio Vito Kocijan, druga je bila Leonarda Vilić, a treća Lara Berend. U slaganju kutija prvi je bio Toni Novak, druga Lara Berend, a treći Vito Kocijan, dok je u vožnji tački pobijedila Leonarda Vilić ispred Lare Berend i Zite Zamuda.

Kod srednje grupe TOČKICE najbolja u gađanju loptom bila je Lucija Jančec, drugo mjesto osvojila je Matija Puklek, a treće Hrvoje Horvat. Kutije ne najbrže slagala Ela Grašić, druga je bila Nina Cirkvenčić, a treći Moreno Drvenkar

Najspretniji u vožnji tački bio je Vinko Cirkvenčić, drugo mjesto osvojila je Lana Jančec, dok je Ana Jurčec osvojila treće mjesto. Kod najstarije grupe ZVJEZDICE  najbolji u slaganju kutija  bio je Matija Taradi, drugo mjesto osvojio je Deni Švenda, a treće Marino Bartplić.

Tačke je najbrže vozio Erik Žvorc, drugi je bio Matija Taradi, a treća Julija Matić. U gađanju loptom pobijedio je Karlo Vrbanec, drugi je bio Teo Hatlak, a treća Sara Sečan. Nakon mališana na borilište je hrabro izašlo i šest njihovih teta koje su se natjecale u bacanju potkova, a najbolja je bila je Marina Štampar, druga je bila Katarina Vugrinec, a treća Rosana Markač.

I tete kao i svi mališani, koji su osvojili neko od prva tri mjesta po disciplinama, za svoje su uspjehe nagrađeni medaljama. Pokrovitelji ovog zanimljivog i nadasve korisnog dječjeg natjecanja bili su Općina Mala Subotica i USR Sport za sve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije