Veliki koncert Klape u Međimurju u subotu 13. listopada u Čakovcu

Veliki koncert Klape u Međimurju u subotu 13. listopada u Čakovcu

Iako su ljeto, more i šum valova već iza nas, jesen će nam podariti najveće bogatstvo koje Dalmacija može pružiti, klapsku pismu.

Uz sudjelovanje “elite klapske pisme” Međimurje i Čakovec biti će obavijeni i ugrijani čarobnim zvucima s juga…

Od davnine je Međimurje poznato po njegovanju etno glazbe i čuvanju tradicije tako da klape oduvijek tu imaju svoju vjernu publiku. I nakon mnogobrojnih turneja koje su klape imale tijekom ove godine gdje su obišli Zagreb, Rijeku, Varaždin, Split, Dubrovnik, Zadar… pozivi za novim koncertima ne prestaju.

Klapsko pivanje, u to više nitko ne sumnja, postalo je pravi brand. Prepune dvorane, sportske Arene, nogometni stadioni i želja da ih se čuje ponovo i ponovo siguran su znak njihove kvalitete.

Napuniti takve prostore koji su zbog klapa postali “koncertna pozornica” nije došlo preko noći. Od “pivanja po kaleti”, dugotrajni rad je uložen na očuvanju tog bisera naše kulturne baštine što danas ponosno prezentiramo javnosti kao “Zvuk Dalmacije” (Sound of Dalmatia).


Klape djele velike pozornice sa svjetskim zvijezdama

Započela je nova obećavajuća faza u razvoju klapske glazbe sa serijom koncerata naših najpoznatijih klapa u Kanadi, Americi i Kini. Klape su do sada nastupale po najvećim europskim gradovima ali uglavnom za naše iseljenike. Ovaj put nastupati će se u prestižnim dvoranama u kojim nastupaju velike svjetske zvijezde.

Možemo se nadati da će se u budućnosti ponoviti situacije da će koncerti naših klapa biti među najposjećenijim koncertima, kao što je to npr, u Sloveniji , gdje su među 10 najposjećenjih koncerata zadnjih godina bila dva klapska koncerta. Klape su oba puta nastupile pred 12.000 ljudi u Areni Stožice u Ljubljani! Bolji je bio jedino Sting!

I zato, s velikim veseljem najavljujemo skorašnji susret Međimurja s onim najkvalitetnijim što klapska muzika može danas ponuditi. Ponovno očekujemo velik broj stranaca iz susjednih zemalja (Mađarska, Slovenija,Češka, Slovačka) koji su postali vjerni fanovi klapskih spektakala. Sa rasprodanim koncertom “Klape u Areni Varaždin” započeli smo sjajnu suradnju sa agencijom “Tipo marketing” iz Čakovca i nastavljamo suradnju sa novim spektaklom u Čakovcu.

Klapa CAMBI (Kaštel Kambelovac)

Izvođači koji se mogu pohvaliti da više od 25 godina svojeg postojanja obilježavaju rođendanskom turnejom koja je započela koncertom početkom 2011.g., a radi velikog interesa traje i tijekom 2012.g. Od milja ih zovu “tvornica hitova” koja već godinama radi prekovremeno.

TOMISLAV BRALIĆ & INTRADE

Između mnogobrojnih nagrada koji su dobili za svoj rad, dobitnici su ovogodišnjeg GRAND PRIX 52. Splitskog festivala sa pjesmom “Zašto uvik pivan” koja je brzo postala njihov novi veliki hit.

Klapa MASLINA

…čija je pjesma “Da te mogu pismom zvati” zaštitni znak povezanosti Dalmacije i klapa i ubrzala klapsku revoluciju. S novom pjesmom “Donesi mi Jele vode” nastupili su nedavno na “Dalmatinskoj šansoni 2012.” a potpisuju je autori pjesme “Da te mogu pismom zvati” i već sada je postala hit.

Klapa SVETI JURAJ – HRM

Ovogodišnji pobjednici Marko Polo festivala, klapa koja dokazuje da kvalitetan rad ne poznaje granice. Kao prva domaća klapa gostovali su s velikim uspjehom u Narodnoj Republici Kini od 23.8. – 31.8.2012. godine gdje su Šangaju i Pekingu izazvali veliki interes.

I uvijek “dočekivan na noge” miljenik publike VINKO COCE i LIDIJA BAČIĆ koja je osvojila nagradu za najbolju intepretaciju na “Dalmatinskoj šansoni 2012.”.

Stoga, na vrijeme nabavite svoje ulaznice koje po cijeni od 90 kuna za parter i teleskop – sjedenje te 80 kuna za tribinu od ponedjeljka možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:


VARAŽDIN
– Rock Art Caffe
ČAKOVEC – Caffe bar Arcus, Radio 1 i Caffe bar Paladin
MURSKO SREDIŠĆE – Pizzeria Vuri
PRELOG – Pizzeria Ro-Sa
PALOVEC – Domino bar
NOVI MAROF – Caffe bar Prestige
LUDBREG – Caffe bar Enigma
KOPRIVNICA – Šareni dućan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije