Vijesti / Društvo
Društvo
O palijativnoj skrbi učit će u Čakovcu
Arhiva/eMedjimurje.hr

PLIJATIVCI U ČAKOVCU

O palijativnoj skrbi učit će u Čakovcu

Cilj stručnog skupa je putem radionica steći kompetencije potrebne u palijativnoj skrbi

Dom zdravlja Čakovec, Udruga Pomoć neizlječivima Međimurske županije i Hrvatsko društvo medicinskih sestara u palijativnoj skrbi, a uz podršku Međimurske županije organiziraju Stručno-znanstveni skup '10 kompetencija u palijativnoj skrbi' koji će se održati u TIC-u u Čakovcu 27. i 28. rujan 2018.

Predavači na skupu će biti David Oliver i Dawn Dark iz Velike Britanije, Mateja Lopuh iz Slovenije, Zdenka Pantić i Krunoslav Novak iz Zagreba te drugi predavači iz Međimurja.

- Radioničkim tipom edukacije želimo zajednički učiti o načelima palijativne skrbi na kojima ona počiva te o našoj ulozi u pružanju skrbi. Skrb za bolesnike koji boluju od neizlječivih, uznapredovalih bolesti nije samo briga za fizičke simptome već uključuje razmatranje o etičkim pitanjima, komunikaciji i empatiji kao bazi rada s bolesnicima i ožalošćenima, o psihosocijalnoj problematici koju donosi teška bolesti te o duhovnosti i podršci bolesniku i obitelji koje su vezane za kraj života, gubitak i  žalovanje, pojašnjava smisao edukacije Renata Marđetko Bermanec, koordinatorica  za palijativnu skrb u Međimurskoj županiji Doma zdravlja Čakovec.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!