Ulica Gornji Vidovec u Ivanovcu dobiva znakove i nadzor

Međimurski internetski portal www.emedjimurje.hr putem rubrike Pitanja i odgovori primio je pitanje čitatelja iz Ivanovca koje prenosimo u cijelosti. Odgovor je stigao od zamjenika čakovečkog gradonačelnika Zorana Vidovića.

Pitanje:

Molim Vas da ispitate zašto policija i sve druge institucije, kao npr. Grad Cakovec ne provode prometni zakon u Ivanovcu, u ulici Gornji Vidovec, gdje je zabrana prometa vozilima veće mase od 5 tona, a svjedoci smo svakodnevne vožnje 40-tonaca.

Znamo svi kako je ulica bila “sanirana” nakon izgradnje kanalizacije, pa stoga postavljam drugo pitanje: da li će Grad Čakovec platiti troškove sanacije oštećenja stambenih zgrada prouzrokovanih njihovim “šparanjem”, te protivno projektima izvedenim radovima? Samo treba poslikati kuće koje su oštećene zbog prolaska tegljača, te će se vidjeti “kvaliteta” projekta kojeg nijedan europski fond, naravno, nije htio financirati..

Odgovor:

Temeljem upita vezanog za regulaciju prometa u ulici Gornji Vidovec kontaktirana je Policijska uprava međimurska, te su stručne službe PU međimurske i Grada Čakovca izašle na teren i definirale postavljanje prometnih znakova i nadziranje prometa u toj ulici u skladu sa Zakonom u prometu, pa vjerujem da će na taj način promet teških kamiona biti zaustavljen u toj ulici.

Sanacija ulica nije do kraja završena jer prema projektnoj dokumentaciji potrebno je izraditi pješačke staze i završni sloj asfalta na kolniku i realizirat će se kada financijska situacija to bude dozvolila, a nakon izgradnje kanalizacijskog sustava kolnici su vraćeni u prvobitno stanje, a radovi su bili u ingerenciji Međimurskih voda i ŽUC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije