Čakovec: III. kup HVZ zlatni za DVD Gardinovec

Prvog dana mjeseca rujna uz domaćinstvo VZG Čakovca na stadionu SRC Čakovec održan je II. kup VZG Čakovca i V. kolo III. kup-a HVZ-a za mladež u 2012. godini. Ovaj kup vjerojatno spada u jedan od najbolje pripremljenih kupova HVZ-a na kojem nastupaju ekipe iz cijele Hrvatske što dokazuje i velik dolazak ekipa.

U kategoriji djece ukupno je nastupilo 14 ekipa, a iz Međimurske županijebilo ih je 11. Kod djece muški nastupilo je 8 ekipa, a titulu najboljih uzeli su mladi vatrogasci DVD-a Gornji Kraljevec sa 482,60 bodova ispred DVD-a Totovec II sa 482,40 bodova i DVD-a Strahoninec sa 482,00 boda.

U kategoriji djeca žene natjecalo se 6 ekipa. I tu je bilo napeto i neizvjesno sa vremenima koji su od 1.-5. mjesta bili manji od sekunde, a najviše sreće imale su članice DVD-a Donja Voća sa 482,60 bodova, ispred DVD-a Mala Subotica sa 482,00 bodova i DVD-a Zasadbreg sa 481,70 boda.

U kategoriji mladeži ukupno je nastupilo 53 ekipa iz cijele Hrvatske. Ovo je bilo jedno od najuzbudljivijih vatrogasnih kup natjecanja za mladež. Osim što je bilo plasmansko za kup, najbolje plasirane ekipe primile su i pehare za prva tri mjesta od domaćina VZG Čakovca te sve ekipe sudionice i medalje za uspomenu.

Kod mladeži muški najviše šanse se davalo domaćim ekipama koje su i imale najviše izgleda za ukupno pobjedu u kup natjecanju HVZ-a za mladež. Nažalost, ovo je jedan dio sporta u kojem je potrebno imati i malo sreće. Nakon velikog kiksa Svete Marije, isto su ponovili i dečki iz Gardinovca i tada se tek zahuktala atmosfera tko će odnijeti pokal pobjednika kupa HVZ-a.

Sva događanja sa strane skoro već i otpisani su pratili prošlogodišnji pobjednici kupa HVZ-a i kupa VZG Čakovca DVD Bedekovčina koji su fantastičnom i besprijekornom vježbom i osvojenim 1063,03 bodova konkurenciju ostavili daleko iza sebe i ponovno vratili u svoje vitrine pokal pobjednika kup-a HVZ-a i kup-a VZG Čakovca.

Koliko su dečki došli spremni i odlučni pokazuje rezultat da je na 2. mjestu DVD Nuštar zaostao punih 6 bodova osvojivši 1057,70 bodova, a trećeplasirani DVD Gornji Kučan 1055,72 boda. Najbolje plasirana ekipa iz Međimurja je bila DVD Krištanovec na 5. mjestu sa 1053,57 boda.

DVD Gardinovec ipak osvaja zlatnu medalju u ukupnom poretku kup-a HVZ-a na 4. mjestu, a odmah iza njih sa srebrnim odličjem su se okitili članovi DVD-a Sveta Marija na 5. mjestu. U kategoriji mladež žena sudjelovalo je 19 ekipa, a sve se više manje već znalo i prije samog posljednjeg kola.

Prošlogodišnje pobjednice DVD-a Nuštar odnose pokal pobjednika kup-a HVZ-a i kup-a VZG Čakovca sa 1052,11 bodova, ispred DVD-a Krapinske Toplice sa 1047,50 bodova i DVD-a Bedekovčina sa 1046,70 bodova. Najbolje plasirane ekipe iz Međimurja rasporedile su se jedna za drugom od 4. mjesta DVD Gardinovec, DVD Palinovec i DVD Čakovec.

Ipak veliki uspjeh su napravile u ukupnom poretku i zlatnom medaljom ekipa DVD-a Gardinovec na 2. mjestu i brončanom medaljom DVD-a Žiškovec na 6. mjestu ukupnog poretka kupa HVZ-a za mladež u 2012. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije