U Općini Orehovica započinje prijava šteta od suše

Načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal obavještava poljoprivredne proizvođače koji obrađuju površine na katastarskim općinama Orehovica, Podbrest i Vularija da od četvrtka, 30. kolovoza do ponedjeljka 21.rujna (petak) u prostorijama Općine Orehovica svaki radni dan od 8 do 13 sati mogu prijaviti štetu od elementarne nepogode – suše.

Šteta se može prijaviti ukoliko je veća od 30% prosječnog trogodišnjeg prinosa. Prijavi je potrebno priložiti OIB prijavitelja te kopiju Zahtjeva za potporu za 2012. g. (takozvanu potvrdu iz Arkoda, odnosno Upisnika) ili, ukoliko oštećenik ne posjeduje navedeni dokument, kopiju katastarskog izvadka za katastarske čestice za koje se prijavljuje šteta (javna isprava ili e-izvadak iz katastra).

Također, prijavitelji štete prilikom prijave dužni su potpisati Izjavu da prijavljena imovina nije osigurana kod osiguravateljskog društva. Prijave poljoprivrednika koji su već prijavili štetu od mraza ili tuče u 2012. godini nakon isteka roka za prijave korigirati će se prema već prijavljenoj šteti prema uputi Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Međimurske županije.

Po isteku roka za podnošenje prijava Odbor za poljoprivredu i procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Orehovica obići će prijavljene površine u svrhu utvrđivanja istinitosti i ispravnosti prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije