20. godina obljetnice pogibije Krešimira Madića

25. kolovoza 2012. godine obilježena je 20. obljetnica pogibije sumještanina i branitelja Krešimira Madića stradalog u Domovinskom ratu.

Krešimir Madić rođen je 4. ožujka 1972. godine u Čakovcu. Od rođenja živio je u Čukovcu, te polazio Osnovnu školu u Draškovcu od 1978. do 1986. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u Mariboru gdje je stekao zvanje kovinotokara. 1990. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Smederevo.

Bio je pripadnik 54. samostalne bojne te je, s ostalim braniteljima, sudjelovao u obrani naše zemlje od napada agresora. U jednom od napada četnika, 26. kolovoza 1992. godine, na području Brodske Posavine Krešo Madić ranjen je zadobivši prostrijel glave. Dva dana kasnije  preminuo je od posljedica ranjavanja.

U čast poginulom branitelju služena je sveta misa koju je u kapeli svetog Jakova u Čukovcu predvodio vlč. Toni Štefan. Predstavnici Grada Preloga, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, mještani Čukovca i obitelj stradalog položili su vijence na spomen obilježju Krešimir Madić u Čukovcu te zapalili svijeće na posljednjem prebivalištu poginulog Krešimira Madića na mjesnom groblju u Draškovcu.

U programu obilježavanja obljetnice pogibije Krešimira Madića sudjelovao je zbor Udruge umirovljenika Grada Preloga i Seljačka sloga Prelog. Uspomenu na Krešimira Madića s ponosom čuvaju njegovi suborci, prijatelji, žitelji ovog kraja kao i njegovi najbliži.

Ono najvrjednije što čovjek ima, a to je život, Krešo Madić dao je za slobodu i boljitak svoje domovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije