U Šenkovcu obilježen Međunarodni Dan mladih

U Šenkovcu obilježen Međunarodni Dan mladih

U organizaciji Udruge za unapređenje i razvoj civilnog društva “Optimizam” iz Šenkovca i novoformirane Udruge mladih Šenkovec obilježen je Međunarodni dan mladih. 

Svake godine 12. kolovoza diljem svijeta obilježava se Dan mladih u sklopu kojeg se organiziraju javna događanja, kao i različiti sportsko-zabavni, aktivistički i kulturno-umjetničkim programi. Svrha obilježavanja tog dana jest skrenuti pozornost na mlade ljude kao posebnu društvenu skupinu te na njihova specifična pitanja i probleme.

Usprkos zabrinjavajućoj situaciji u kojoj se mladi u Hrvatskoj nalaze, mladima iz Šenkovca jedini cilj bio je zaboraviti na sve probleme, dobro se zabaviti, ali i mlade, prije svega srednjoškolce i studente s područja Općine Šenkovec, upoznati s radom i ciljevima novoosnovane Udruge mladih Šenkovec i Udruge za unapređenje i razvoj civilnog društva “Optimizam”.

– Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Šenkovca ustupila nam je svoju drvenu kućicu na igralištu Gorčica gdje smo na samom početku druženja, uz asistenciju i uvodnu riječ Davorke Štrukelj iz Udruge “Optimizam” izradili narukvicu prijateljstva i usput se svi dobro upoznali.

Nakon toga smo odigrali turnir u odbojci  uz moto “Uzmite osmijeh” i podijelili nagrade za prvoplasirane. Da ne budemo gladni pobrinule su se članice udruge Optimizam koje su nam ispekle klipiće, a nismo bili niti žedni također zahvaljujući Udruzi “Optimizam” i tvrtci Net d.o.o.  iz Šenkovca. Za kraj smo ostavili opuštanje uz pečenje kukuruza, pjesmu i karte- izjavila je Kristina Zadravec, predsjednica Udruge mladih Šenkovec.

Kako doznajemo na turnir se prijavilo sedam ekipa u miješanom sastavu po četiri igrača, a pobjednička ekipa “West Šenkovec”, u sastavu  Jurica Radek, Alen Lajtman, Nino Mošmondor i Luka Štrukelj, svoju će nagradu moći iskoristiti u caffe baru “Crvena ruža” koja je bila bila od pokrovitelja cjelokupne manifestacije. 

Kristina je za kraj naglasila kako će prioritetna područja rada Udruge i dalje biti prevencija ovisnosti i nasilja, te promicanje zdravog stila života i organiziranog provođenja slobodnog vremena mladih u Općini Šenkovec, a Davorka Štrukelj, predsjednica Udruge “Optimizam” najavila je upise novih članica i nove kreativno-praktične radionice za jesen.

Više o Udruzi “Optimizam” i Udruzi mladih Šenkovec možete saznati ovdje ili na Facebooku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije