FOTO: U Čakovcu obilježen Međunarodni dan mladih

>> U Čakovcu obilježen Međunarodni dan mladih (Subota, 13.8.2016.)

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Čakovec obilježio je u subotu 13. kolovoza 2016. godine Međunarodni dan mladih koji se obilježava svake godine 12. kolovoza.

Na samom gradskom Trgu u Čakovcu, na prijedlog predsjednice Miroslave Novak, osmišljen je projekt pod nazivom ‘Pod utjecajem alkohola i droga čudno vidim’. Cilj ovog projekta je osvijestiti mlade, a i sve ostale i objasniti im moguće posljedice pijanstva i konzumiranja droga.

Tako su građani mogli sudjelovati na njihovoj radionici te su isprobali naočale i uvjerili se kako se ponašaju tijekom prekomjernog uzimanja alkohola ili droga, te kako se percipira i doživljava stvarnost pod tim utjecajem.

Volonterke GDCK Čakovec, Sara Čalopek, Ana Novak i Miroslava Novak su kroz radionicu dale svim posjetiteljima da nose naočale koje simuliraju utjecaj alkohola i droga. Naočale prikazuju različiti stupanj promila kako danju tako i noću te utjecaja opijata.

Građani su na radilištu pokušavali mimoići čunjeve i lopticu baciti u koš. Bila je velika zaintereisranost građana stoga vjerujemo da će biti još sličnih akcija za mlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije