TALIJANSKA KUHINJA

SVJETSKI DAN HRANE Danas smo kuhali bolognese, evo recepta

Danas je Svjetski dan hrane, a mi smo tim povodom odlučili podijeliti s vama naš recept za bolognese.

Miris domaće kuhinje, sočnog mesa i bogatog umaka od rajčice ono je što svaki tanjur bolognesea čini neodoljivim.

Ovo tradicionalno talijansko jelo osvojilo je svijet svojom jednostavnošću i punim okusom koji podsjeća na tople obiteljske ručkove.

Donosimo ti provjeren recept za bolognese koji će ti ispasti savršeno svaki put – gust i aromatičan.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovaj ukusni mesni ragu su sljedeći:

  • 300 g mljevene govedine
  • 150 g pancete
  • 50 g mrkve
  • 50 g stabljike celera
  • 30 g luka
  • 300 g umaka od rajčice
  • Pola čaše suhog bijelog vina
  • Pola čaše punomasnog mlijeka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Postupak je jednostavan: nasjeckajte pancetu na kockice i stavite ju na tavu da pusti svoje masti.

Dodajte 3 žlice maslinovog ulja i sitno nasjeckanu mrkvu, celer i luk, a potom pirjajte dok povrće ne omekša.

U tavu ubacite mljeveno meso pa ga dobro miješajte kuhačom kako bi se ravnomjerno ispržilo i lagano zapjenilo.

Ulijte vino i nastavite miješati dok alkohol potpuno ne ispari. Potom dodajte mlijeko, ulijevajući ga polako, i kuhajte dok tekućina ne ispari.

Umiješajte umak od rajčice, poklopite i pustite da se sve lagano krčka oko dva sata. Na kraju posolite i popaprite prema ukusu.

Poslužite uz omiljenu tjesteninu, a ako ste ljubitelji parmezana, preporučamo Parmigiano-Reggiano – tvrdi, polumasni žuti sir od neobranog kravljeg mlijeka.

Sretan vam Svjetski dan hrane i dobar tek!

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije