UKUSNI ZALOGAJI

RECEPT Otkrivamo tajnu ukusnih slatkih tikvica Marijane Hadeljan iz Palovca

Na Sobočkom eko sajmu svi su hvalili kolačiće tikvice Marijane Hadeljan - podijelila je s nama i našim čitateljima odličan recept!

Marijana Hadeljan iz Palovca, osim što je aktivno politički i društvena uključena u život svoje zajednice, također je i odlična slastičarka.

U to smo se mogli uvjeriti u nedjelju, 28. rujna u Maloj Subotici na Sobočkom eko sajmu. Naime, za Kulturno-umjetničku udrugu “Zvon”, u kojoj se nalazi u Upravnom odboru, napravila je preukusne kolačiće koji su odmah zbog izgleda i okusa nestali sa štanda udruge.

Radilo se o lijepo oblikovanim tikvicama od mljevenih keksa, bijele čokolade i pirea od bundeve. Naravno da smo morali pitati za recept, koji je Marijana Hadeljan rado podijelila s nama.

Marijana Hadeljan kolač tikvice recept

Recept za tikvice Marijane Hadeljan

Sastojci:

  • 500 g mljevenih keksa
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 5 jušnih žlica pirea od bundeve
  • 100 g bijele čokolade

Priprema:

  • samljeti kekse
  • otopiti margarin, šećer i bijelu čokoladu
  • u zdjeli izmiješati kekse s otopljenim ostalim sastojcima te dodati pire od bundeve i začine po želji (cimet, muškatni oraščić, klinčići, kora od naranče)
  • smjesu ohladiti i složiti male tikvice
Marijana Hadeljan

Dobar tek, neka vam je u slast!

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije