Žera za naš portal otkriva goste koncerta Crvene jabuke u Varaždinu

U sklopu svoje velike turneje “Tamo gdje ljubav počinje” Crvena jabuka nakon Zagreba, Karlovca i Osijeka, u subotu, 11. travnja stiže i u Varaždin!

Veliki koncert koji će se održati u varaždinskoj Areni u kratkom razgovoru za naš portal najavljuje pjevač Crvene Jabuke Dražen Žerić – Žera.

U sklopu vaše slavljeničke hrvatske turneje, iza vas su izvrsni koncerti u Karlovcu, Osijeku i Zagrebu. Sljedeći na redu je Varaždin, 11.04.2015. Da li ste svjesni da je iza vas već 30 godina karijere ili o tome ne stignete ni promisliti?

– Da, 1985. godina na papiru je stvarno puno. Osjećaj da je brzo prošlo, a nismo ni osjetili.

Koncert u Varaždinu dodan je na nagovor vaših obožavatelja. Koliko je bitna ta povezanost sa obožavateljima? Da li uvijek imate vremena za fotografiranje, davanje autograma ili vas je to tijekom godina malo i umorilo?

– U Varaždinu rijetko sviramo, nije do nas. Bili smo sa Halidom u Areni, a recimo Špancir nismo nikad pozvani valjda imaju neke svoje razloge al evo ovaj put idemo sa povodom jubileja i Varaždin će imati koncert zahvaljući ljudima koje vole pjesme jabuke koje su ljubavne i ne diraju nikoga, nemaju zla u sebi.

Sve me umara osim pjesme, koncerta, putovanja, a najviše ljudske gluposti birokracija. A što se tiče obožavatelja tu nema umora ni za slikanje ni druženje i slično.

Jako puno radite i nastupate kako u Hrvatskoj tako i izvan nje. Koliko imate vremena za obitelj i kako uspijevate napraviti balans između poslovnog i privatnog?

– Za sve čovjek nadje vremena kad hoće. U pauzama putovanja sam sa obitelji.

Što vas smeta, a što smatrate dobrim pomakom naprijed u današnjoj glazbenoj industriji u Hrvatskoj?

– Mene ne smeta ništa takvi smo mi Sarajlije nema mjerila vrijednosti u Hrvatskoj i bilo čemu, tako i u glazbi.

Najavljeni su i gosti koji će vam se pridružiti na koncertu u Varaždinu, ali još nisu otkrivena njihova imena. Možete nam sada reći koga ste pozvali?

– Koncert je slavljenički pa obično uz to idu i gosti koji ce uveličati 30 godina. U Varaždinu su od gostiju recimo Željko Samardžić, Antimon, Antonija Šola i drugi.

Sada kada pogledate unatrag 30 godina karijere, kojim riječima bi opisali što ste sve prošli?

– Zašto tražiti riječi koje ne postoje. Nema mistike u glazbi, iz sve snage rock and roll.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije