Vlč. Mirko Pilaj trideset godina u službi Boga i vjernika

Župnik u Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu vlč. Mirko Pilaj punih trideset godina je u službi Boga i vjernika. Načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga nije zaboravio ovaj jubilej. Na prigodnoj večeri uputio mu je riječi zahvale za sve ono što je učinio za crkvu, a posebno za župe u Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu čiji je vlč. Pilaj upravitelj.

Osim Varge, u ulozi čestitara bili su dekan Donjemeđimurskog dekanata prečasni Antun Hoblaj, saborski zastupnik Dragutin Glavina, načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec te mnogi prijatelji slavljenika.

Sve je počelo mladom misom 18. srpnja 1982. godine  u župnoj crkvi Sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu. Prva služba  bila mu je u ulozi kapelana u Daruvaru gdje je proveo šest godina. Nakon toga odlazi za upravitelja župe u Orehovicu, gdje ostaje godinu dana, a 5. svibnja 1989.,(na dan kad je grupa “Riva” postala pobjednikom Eurovizije, kako on to voli naglasiti) dolazi u Donju Dubravu.

Od 1998. godine upravitelj je i župe Donji Vidovec. Čestitari su zahvalili vlč. Pilaju za sve što je učinio za ove dvije župe i njegov veliki doprinos u razvoju ovih dviju sredina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije