ŽUPA DONJA DUBRAVA Rijetki trenuci – 9. lipanj će se pamtiti

Subota deveti lipanj je jedan od rijetkih trenutaka kada je u župnoj crkvi sv. Margarete u Donjoj Dubravi bilo izuzetno svečano jer je njome prošlo mnoštvo koje je svjedočilo krštenjima i vjenčanjima njihovih sumještana i onih koji će to postati.

Zbog čega kažemo rijetki? Donja dubrava je jedna od onih sredina poznata po slabom natalitetu, no sudeći po opisanom i mjerama kojima Općina potiče natalitet taj bi problem već sutra mogao postati prošlost.

Toga dana su kršćanski brak sklopili Josip Čižmešija i Petra Punčikar (kumovi: Tomislav Čižmešija i Darija Krušelj). Njihovim stopama su pošli Alen Zvošec i Darinka Kralj (kumovi: Boris Pogorelec i Mirela Matotek).

– Sretnim mladencima čestitamo i neka ih u njihovu zajedničkom obiteljskom životu prati Božji blagoslov – poruka je mjesnog župnika vlč. Mirka Pilaja.

Ista župna zajednica sakramentom krštenja dobila je tri nova člana. Uz nazočnost svojih roditelja i kumova krštena je Amalia Jasna Zvošec (roditelji: Alen Zvošec i Darinka Kralj Zvošec; Kumovi: Igor Sraka i Lidija Mikulan Sraka). Kršten je i Aleksandar Šujak (roditelji: Admir Šujak i Antonija Žinić Šujak; Kumovi: Erol Avdović i Helena r. Horvat). Treći kršten je Viktor Rumec (roditelji Vladimir Rumec i Andreja Špoljarić; Kumovi: Vlado Žvorc i Željka r. Čmrlec).

– Roditeljima čestitamo i želimo im da uz pomoć kumova odgoje dijete u duhu na krštenju danih zavjeta – dodao je mjesni župnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije