LJETNI SOLSTICIJ Pozdravite ljeto s Mađerkinog brega

Josip Mikec, revan turistički djelatnik Turističke zajednice Štrigove, danas (13. lipnja) je u Državnom arhivu za Međimurje, najavio Ljetni solsticij, doček prvog ljetnog dana i pojavu sunca na istočnoj strani svijeta.

Kao i lani, tako i ove godine organiziramo Ljetni solsticij, 21. lipnja 2018. na Mađerkinom bregu. Svi koji žele doživjeti veličanstven prizor, ranojutarnjeg izlaska ili pojave sunca na istoku kugle zemaljske, okupit ćemo se tog jutra u 04,30 sati (pola pet) kod župne crkve u središtu Štrigove, odakle se kreće na uzvišen Mađerkin breg gdje će biti doček 1. ovogodišnjeg ljetnog dana.

Ako sudimo na osnovu lanjskog solsticija, događaj će biti veličanstven, a zanimljivo je što će svi koji dođu na Mađerkin breg, sunce ugledati pet (5) minuta prije nego žitelji hrvatske metropole Zagreba, što je još jedan razlog dolaska na ovaj u Međimurju jedinstven doživljaj, koji je svojevrsni uvod u ovogodišnje Štrigovske noći – najavio je.

Doživljaj će biti i nakon što sunce izađe, jer tom bajkovitom događaju, će se nazdraviti najboljim hrvatskim pjenušcima domaćih vinskih kuća i drugim ranojutarnjim okrjepama.

Stoga, već sada, ovog trenutka u kalendaru naznačimo četvrtak, 21. lipnja 2018. godine,doček koji je po mnogo čemu ljepši i bolji od dočeka kalendarske Nove godine. Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije