mursko središće

GASTRONOMSKE DELICIJE ‘Što smo, kaj smo i kak’ kuhamo’ na Šetnici sv. Barbare

Kuhao se grah s ječmenom kašom, gulaš obični i onaj od divljači te lungić u umaku od gljiva

Na Šetnici Svete Barbare u Murskom Središću održan je gastronomski zabavni program “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”, kao uvertira predstojećem Danu Grada i Ljetu na Muri.

Brojni posjetitelji imali su priliku kušati proizvode lokalnihproizvođača, te razgledati rukotvorine i suvenire koje su izradile vrijedne članice udruga žena.

Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Srpak, ovaj puta u ulozi voditelja kulinarskog natjecanja mjesnih odbora.

Kuhao se grah s ječmenom kašom, gulaš obični i onaj od divljači te lungić u umaku od gljiva. Članovi žirija kušali su svako jelo i na kraju zaključili da su svi zaslužili prvo mjesto.

Tako su medaljama nagrađeni kuhari iz mjesnih odbora Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Odluku je potvrdila i publika, jer su lonci u kojima se kuhala hrana već do podne bili prazni. Druženje na šetnici nastavlja se uzglazbu tamburaškiog sastava „Kumovi“.

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije