
Kuhao se grah s ječmenom kašom, gulaš obični i onaj od divljači te lungić u umaku od gljiva
Na Šetnici Svete Barbare u Murskom Središću održan je gastronomski zabavni program “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”, kao uvertira predstojećem Danu Grada i Ljetu na Muri.
Brojni posjetitelji imali su priliku kušati proizvode lokalnihproizvođača, te razgledati rukotvorine i suvenire koje su izradile vrijedne članice udruga žena.
Događanju je prisustvovao i gradonačelnik Srpak, ovaj puta u ulozi voditelja kulinarskog natjecanja mjesnih odbora.

Kuhao se grah s ječmenom kašom, gulaš obični i onaj od divljači te lungić u umaku od gljiva. Članovi žirija kušali su svako jelo i na kraju zaključili da su svi zaslužili prvo mjesto.
Tako su medaljama nagrađeni kuhari iz mjesnih odbora Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.
Odluku je potvrdila i publika, jer su lonci u kojima se kuhala hrana već do podne bili prazni. Druženje na šetnici nastavlja se uzglazbu tamburaškiog sastava „Kumovi“.