Vugrinec: Policajci i carinici neće preko noći ostati bez posla

Međimurski internetski portal www.emedjimurje.hr pokrenuo je rubriku Pitanja i odgovori. Putem ove rubrike primili smo pitanje čitatelja koje Vam prenosimo u cijelosti, ali i pristigli odgovor.

Zanima me što su naši političari učinili da radnici koji rade na graničnom prijelazu Goričan,a koji će ulaskom u EU izgubiti posao, dobiju odštetu /otpremninu? Naši pregovarači nisu niti jednom  rečenicom spomenuli ljude kojima je ulaskom u EU direktno ugrožena egzistencija.

Pitanje smo proslijedili u Međimursku županija, a odgovor je stigao od pročelnika Upravnog odjela za poslove župana Davida Vugrinca.

Vugrinec se u odgovoru osvrnuo na policajce i carinike jer mu nije bilo jasno na koje se radnike pitanje točno odnosi, pa je pretpostavio da su u pitanju spomenuta zanimanja. Što se tiče policije i carine, situacija na granici ostaje ista do stupanja Hrvatske u Šengenski sporazum.

– Neslužbeno se predviđa da će to biti 2015. ili 2016. godine.  MUP i Ministarstvo financija dio radnika će rasporediti  na druge poslove, dio umiroviti uz otpremnine, a dio preškolovati. Jamče da nitko neće preko noći ostati bez posla. Inače, Međimurska županija pred realizacijom je dogovora da dio novih poslova koje će carina obavljati dođe u Čakovec.

Tu bi radilo oko 70-tak ljudi u prvoj fazi. Ostali koji rade na i oko graničnog prijelaza vjerojatno će ostati raditi, jer sudeći prema iskustvima drugih zemalja (A,D, SLO, I) granični prijelazi pretvoreni su u šoping centre, turističke i gospodarske zone i slično, navodi u odgovoru David Vugrinec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije