U Prelogu je održana sjednica Vijeća za prevenciju

U Gradskoj vijećnici 10. srpnja održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Preloga. Na dnevnom redu sjednice bile su slijedeće točke: Ocjena stanja sigurnosti na području Grada Preloga i prijedlozi za poboljšanje, Aktualni trendovi u suzbijanju konzumacije alkoholnih pića na javnim mjestima, osobito od strane maloljetnih osoba, Plan aktivnosti za predstojeće razdoblje te Rasprava članova Vijeća o problematici javnog i komunalnog reda na području Grada Preloga.

Načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić osvrnuo se na stanje sigurnosti na području Grada Preloga koje je ocijenio zadovoljavajućim. Istaknuo je kako postoje učestale krađe bicikala i podsjetio da građani mogu svakodnevno u policijskoj postaji evidentirati svoj bicikl, kada će se u slučaju krađe lakše pronaći.

Napomenuto je da Policijska postaja Prelog vodi evidenciju registriranih bicikala, te na svoju web stranicu i preko medija objavljuje fotografije ukradenih bicikala. Pokušat će se omogućiti građanima da izvrše evidenciju novijih i starijih bicikala preko udruga. Kartoni za evidenciju bicikala će se od strane Policijske postaje Prelog dostaviti u osnovne i srednje škole čime će se građanima olakšati prijava bicikla.

Članovi Vijeća donijeli su odluku o prihvaćanju donacije trgovca biciklom iz Preloga Policijskoj postaji Prelog, i to dva bicikla za potrebe obavljanja zadaća policijskih službenika. Članovi Vijeća upoznati su s mogućnošću savjetovališta za alkoholom uzrokovane probleme i alkoholizam gdje će stručne osobe kroz radionice pomoći osobama koje konzumiraju alkohol, pogotovo maloljetnicima.

Međusobno je dogovoreno da će se kraj polugodišta i školske godine koje učenici osnovnih i srednjih škola obilježavaju u vlastitoj organizaciji, ubuduće pratiti od strane predstavnika roditelja, nastavnika i policijskih službenika.

U osnovnim školama pripremaju se radionice koje će voditi educirani srednjoškolci i studenti na kojima će se maloljetnicima pokušti ukazati na štetne posljedice alkoholizma. Grad Prelog će u svom proračunu osigurati sredstva za dodatno rasvjetljavanje prostora javnih sadržaja te će pojačati  video nadzor na centralnim područjima kod javnih ustanova i Parka Mladosti.

Vijeće za prevenciju prihvatilo je inicijativu Policijske uprave međimurske da na službenoj stranici Grada Preloga u kategoriji koja se odnosi na rad i aktivnosti Vijeća postavi link kojim bi se građani povezivali na “Prevenciju” na stranicama Policijske uprave Međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije