DVD DRŽIMUREC-STRELEC Dejan Horvat i dalje predsjednik

U subotu, 25. veljače je u Domu kulture u Držimurcu održana redovita izborna skupština DVD Držimurec-Strelec. Započela je sviranjem državne i vatrogasne himne. Riječ je uzeo predsjednik DVD Držimurec-Strelec Dejan Horvat i pozdravio sve goste, uzvanike, vatrogasna društva koja su se odazvala, ali i pozvane udruge iz Općine Mala Subotica.

Izabrano je radno predsjedništvo u koje su izabrani: Dejan Horvat kao predsjednik, Zoran Lacković – zapovjednik, Petar Ružić – tajnik i Klara Jančec kao zapisničarka. Izabrana su i dva ovjerovitelja zapisnika. Verifikacijska komisija je zaključila da ima dovoljan broj prisutnih na skupštini i da su sve odluke koje će se donijeti pravovaljane.

Predsjednik je pročitao dnevni red i pristupilo se čitanju izvješća. Prisutnima u dvorani prvi se obratio tajnik Petar Ružić koji je podnio izvješće upravnog odbora.

– Društvo danas broji 48 aktivnih članova te 30 djece i mladeži. U protekloj godini proslavili smo 90 godina rada i postojanja, a bili smo i domaćini 4. Sportskom susretu vatrogasnih veterana, rekao je Ružić.

Slijedilo je izvješće zapovjednika Zorana Lackovića. Zapovjednik je spomenuo s čime sve raspolaže DVD Držimurec-Strelec, koje su sve intervencije imali u toku godine i što su sve radili u protekloj godini. Zahvalio se i Franji Baksi iz Palovca koji je popunio njihovu veteransku ekipu. U protekloj godini obnovili su prostorije spremišta, popratne prostorije i garaže za vozila. Oko radova se angažirao Mihael Miljančić.

O financijskom dijelu društva govorila je Katarina Juras-Janković. Ispred nadzornog odbora skupštini se obratio Drago Lovrenčić, s naglaskom da nije bilo nikakvih nepravilnosti u vezi rada društva. S obzirom da imaju neke planove za 2017. i 2018. godinu prisutnima se obratio i Filip Horvat koji je pročitao izvješće o financijskim sredstvima, odnosno planovima.

Na skupštini su podijeljene i zahvalnice za 10 godina rada u društvu. Zahvalnice su primili Andrea Lovrenčić, Kristina Baksa, Klara Jančec, Eva Jančec, Martina Piknjač, Klara Horvat, Karolina Krznar, Katarina Juras-Janković, Maja Novosel, Jasmina Dodlek, Mario Novosel, Filip Horvat, Nino Škvorc i Luka Juras.

Sva izvješće su prihvaćena jednoglasno od strane skupštine. Zatim se opet obratio predsjednik Dejan Horvat koji je zatražio da se glasanjem razriješi dužnosti staro rukovodstvo i potvrdi novo. Jednoglasno je sve prihvaćeno.

Za riječ gostiju javili su se Davor Dodlek, predsjednik SRU ‘Klen’ Držimurec-Strelec, Dragutin Trupković ispred Vatrogasne zajenice, Mladen Lacković, predsjednik MO Držimurec-Strelec, Antun Poje u ime kluba Vatrogasnih veterana međimurske županije te Iva Držanić, tajnica Puhačkog orkestra općine Mala Subotica.

DVD Držimurec-Strelec je u svoje redove prihvatio i dva nova člana – Nevena Šafarića i Samuela Sermeka. Nakon skupštine, druženje se nastavilo uz domjenak i živu glazbu. Za glazbu je bio zadužen ‘Merkač‘ kojem su se ubrzo pridružili Slavko Držanić na saksofonu i Filip Horvat na trubi, članovi Puhačkog orkestra općine Mala Subotica. Na pitanje kako da ih nazovemo, Filip je šaljivo odgovorio: ‘Trio tumba, tumba’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije