MNOGA poznata lica na Festivalu pušipela

Premda će se rezultati ovogodišnjeg Festivala pušipela koji se održava u sklopu ‘Urbanovog 2017.’ zbrajati narednih dana, već sada je jasno kako su očekivanja organiozatora ispunjena, a zasigurno su ›pali‹ i novi rekordi.

Ponajprije sigurno je oborem rekord u predstavljanju broja visko kvalitetnih i vrhunskih vina, jer toliko nagrađenih vina najsjajnijim odličjima nikada do sada nije zabilježin U Štrigovi, a vjerojatno i Hrvatskoj.

Jednako tako mnogo je poznatih lica posjetilo ovogodišnji Festival pušipela, od političkih, kulturnih, športskih i ostalih javnih djelatnika, do lica iz svijeta vinarstva, članova povijesnih postrojbi, učenika, studenata i gastronoma.

Prema našem mišljenju, ali i mišljenju brojnih posjetitelja, najzapaženiji su bili članovi Hrvatske bratovštine vinskih vitezova i Lucija Košak iz Vinske kuće Alojza Novaka, učenica Gospodarske škole Čakovec, koja je gotovo savršeno predstavljala i točila odlična Novakova vina, poglavito ‘sauvignon’, ponos kuće.

Zrinska garda Čakovec svuda je i dugo poznata, ali nazočnost njezinih postrojbi uvijek izaziva pozornos ljudstva, pa tako i sada u Štrigovi. Članovi Hrvatske bratovštine vinskih vitezova su i međimurski vinari, profesor Franjo Lovrec, Franjo Lebar, Rajko Cmrečnjak i Bojan štampar, koji su gordo i ponosno u prepoznatljivoj odjeći prodefilirali među štandovima u štrigovskoj športskoj dvorani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije