Pretepeni krumpir jedno je od tradicionalnih jela koje nas vraća u djetinjstvo, u kuhinje naših baka i djedova, gdje je svaka namirnica bila cijenjena
Ovaj jednostavni recept postao je omiljen zbog svoje hranjivosti i okusa, a priprema se od skromnih i osnovnih sastojaka koji su uvijek bili pri ruci – krumpira, luka i vrhnja.
Mi nekad malo pojačamo sa špekom ili kobasicama, no danas smo dodali malo hokaido tikve da dobije preukusnu gustoću i slatkoću. Probajte pretepeni krumpir i tikvu na naš način i ugrijte se u ove hladne dane.
Za pripremu pretepenog krumpira i tikve potrebno je nekoliko osnovnih koraka. Na tavi se poprži sitno nasjeckani luk i potom se dodaje krumpir i hokaido tikva, koja ovom jelu daje posebno kremastu teksturu, te se sve zajedno kuha. Umjesto zaprške, protisnuli smo krumpir te dobili finu gustoću. Na kraju kuhanja dodali smo žlicu vrhnja i malo octa. Sve se zajedno promiješa te kratko prokuha kako bi jelo dobilo punu aromu.
Pretepeni krumpir i tikva savršen su odabir za hladne dane – jednostavno, toplo i utješno jelo koje može biti prilog ili glavni obrok. Poslužite ga s domaćim kruhom, i dobit ćete savršen spoj tradicionalnog i suvremenog okusa koji će zasigurno ugrijati svakoga za stolom.