ŽABNIK

FOTO Jesensko druženje u Dječjem vrtiću Ribica: Obitelj, priroda i zabava na okupu

Miris pečenih kestena i raznih kolača ispunjavali su zrak

U Dječjem vrtiću Ribica iz Žabnika prošlog petka održano je prekrasno jesensko druženje koje je okupilo djecu, njihove roditelje, bake, djedove i braću. Bilo je to popodne ispunjeno smijehom, veseljem i toplinom zajedništva. Djeca su priredila mali nastup.

Ujedno su i obilježili Dan pješačenja. Pješačenje je na ovom druženju imalo posebno mjesto. Kao fizička aktivnost, pješačenje nije samo korisno za zdravlje već i za jačanje veza s prirodom. Hodanje kroz prirodu pomaže djeci i odraslima razviti osjećaj za okoliš, potiče fizičku aktivnost i smanjuje stres. Povodom Dana pješačenja, prisutni su zajedno prošetali obližnjim ulicama, čime su dodatno ojačali obiteljske veze i potaknuli djecu na važnost aktivnog provođenja vremena na otvorenom.

Druženje u vrtiću nastavilo se uz raznovrsne aktivnosti. Miris pečenih kestena i raznih kolača ispunjavali su zrak. Osim uživanja u ukusnoj hrani, svi su sudjelovali u raznim igrama poput vožnje tačkama, skakanja u vrećama, nošenja kestena u žlici, ruženja kukuruza. Ove su igre ne samo potaknule tjelesnu aktivnost kod djece, već i osnažile duh zajedništva i suradnje među sudionicima.

Jedan od ključnih ciljeva ovog druženja bio je i promicanje suradnje između obitelji i vrtića. Kroz ovakva okupljanja jača se povjerenje između roditelja i odgojitelja te se djeci pruža sigurno okruženje u kojem mogu napredovati. Kada roditelji aktivno sudjeluju u životu vrtića, djeca se osjećaju podržano i voljeno, što pozitivno utječe na njihov razvoj i socijalne vještine. Suradnja između obitelji i vrtića ključna je za stvaranje harmoničnog okruženja u kojem djeca mogu rasti, učiti i razvijati se u svim aspektima.

-Zahvaljujemo svim sudionicima, roditeljima, bakama i djedovima na predivnim kolačima, slasticama i pozitivnoj energiji kojom su obogatili ovaj dan. Radujemo se novim prigodama za druženje i zajedničkim aktivnostima koje promiču zajedništvo i radost među našom djecom i njihovim obiteljima. – poručuju iz vrtića.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije