FOTO: 18. Sportsko natjecanje UDVDR-a Međimurske županije

U ponedjeljak, na Dan Državnosti u Prelogu je održana svečanost otvaranja 18. Sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije. Nakon okupljanja dvadesetak ekipa ogranka i klubova iz cijelog Međimurja u Sportskom parku “Mladost” Prelog krenuo je mimohod do Trga slobode.

Na Trgu je odsvirana himna, održani su prigodni govori predsjednika ogranka Prelog Slavka Markača, predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije Josipa Horvata, saborske zastupnice Sunčane Glavak, župana Ivana Perhoča i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Grada Preloga Dragutina Glavine.

Sportsko natjecanje je otvorio župan Ivan Perhoč te se krenulo u natjecateljski dio u slijedećim sportskim disciplinama: mali nogomet, šah, streljaštvo, stolni tenis i konopac. U večernjim satima organizirano je proglašenje rezultata natjecanja i dodjela nagrada uz kulturni program.

Međimurje je u Domovinskom ratu dalo preko osam tisuća branitelja, njih osamdeset i troje je dalo svoj život, a troje se smatra nestalim. U Domovinskom ratu bile su angažirane slijedeće postrojbe: 54. samostalna bojna, 34. inžinjerijska bojna, teritorijalna obrana Čakovec, eskadrila lakih borbenih zrakoplova, radarska postrojba i popuna gardijskih brigada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije