FOTO: 19. Smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi

U nedjelju je u Goričanu održana 19. Smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije. Organizator manifestacije bio je Puhački orkestar Općine Goričan uz suorganizaciju Općine Goričan, Zajednice HKUU MŽ i HDS-ZAMP-a.

Pokrovitelj smotre bili su Ministarstvo kulture i Međimurska županija. Goričan nije slučajno izabran za ovogodišnju smotru. Naime, Limena glazba Goričan za vikend je svečano obilježila 110. godina postojanja, a tamošnji Puhački orkestar 15.-tu godišnjicu rada.

U mimohodu i na pozornici kod Doma kulture sudjelovali su Puhački orkestar Goričan, Puhački orkestar Općine Domašinec, Puhački orkestar Općine Donja Dubrava, Limena glazba Belica, Gradski puhački orkestar Čakovec, Limena glazba Dekanovec, Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec, Puhački orkestar Mala Subotica, Gradski puhački orkestar Mursko Središće i Puhački orkestar Općine Nedelišče.

Tog je dana u Goričanu bilo i proštenje za koje je ispjevana i dobro znana međimurska popevka “Na Ivaje v Gorčani prošćenje”. Bio je to uistinu praznik za sve ljubitelje ove vrste glazbe, a impresivne izvedbe svih puhača ispunile su očekivanja brojnih posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije