Limena glazba Goričan proslavila 110. rođendan

Proteklog petka u sklopu Dana Općine, u Goričanu je svečano obilježena 110. obljetnica rada Limene glazbe Goričan i 15. obljetnica Puhačkog orkestra Goričan. Pred velikim brojem ljubitelja puhačkih instrumenata održan je predivan koncert Puhačkog orkestra Goričan, Limene glazbe Goričan, te njihovih gostiju – Limene  glazbe Mihovljan.

Ispred puhačkog orkestra Goričan prisutnima se obratio predsjednik Srečko Bašnec koji je govorio o kratkoj povijesti orkestra. Nakon njega, riječ je preuzeo glazbeni voditelj orkestra Luka Dominik koji je naglasio da trenutno u orkestru svira 30 članova i istaknuo kako im je potrebna pomoć Općine Goričan oko nabavke uniformi.

U ime Limene glazbe Goričan prisutnima su se obratili Ivan Krznar i Zlatko Matić, a o povijesti  glazbe govorio je “gorčki sin” prof.dr.sc. Stjepan Hranjec. Rekao je kako je Limena glazba  zaštitni znak Goričana, te da je najstarija limena glazba u Međimurju koju treba čuvati, podržavati i podmlađivati kako bi i u budućnosti predstavljala Goričan širom Hrvatske.

Poslije svečanog programa, za onaj  opušteniji dio bili su zaduženi gorčki dečki – bandisti pod imenom “Zvučni zid“, koji i sami sviraju u Puhačkom orkestru i Limenoj glazbi Goričan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije