Ministarstvo doniralo plovilo vatrogascima Murskog Središća

U petak, 22. lipnja u Murskom Središću svečano je obilježena 130-ta godišnjica djelovanja DVD-a Mursko Središće. Svečanoj proslavi bilo je nazočno oko dvjestotinjak građana i uzvanika. Izvršeno je svečano postrojavanje 150 pripadnika vatrogasnih postrojbi, a poseban gost svečanosti bio je Vladimir Nemec, pomoćnik ministra unutarnjih poslova koji je domaćinima uručio vrijednu donaciju.

Uz njega svečanost su uveličali župan Međimurske županije Ivan Perhoč i dogradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i predstavnici vatrogasnih postrojbi susjednih zemalja Mađarske i Slovenije, te predstavnici Vatrogasnog saveza Republike Hrvatske.

Na svečanosti je Vladimir Nemec predsjedniku vatrogasaca Rajku Bogdanu predao ključeve i dao na uporabu plovilo ELAN 18 CABIN s izvanbrodskim motorom MERCURY dužine 5,35 metara koji je namijenjen za prijevoz do osam osoba.

Naime, odlukom ministra unutarnjih poslova Rajka Ostojića od 8. lipnja, DVD-u Mursko Središće bez naknade je predano plovilo koje će ovo društvo koristiti u prilikama možebitnih intervencija na rijeci Muri. Ova donacija još je jedan vrijedan doprinos sigurnosti građana ovoga kraja kao i potvrda izuzetno dobre povezanosti policije i lokalne samouprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije